StoryEditorOCM
Šibeniknegativan trend

Dječak Andrej prva je beba rođena u Šibeniku u 2024. godini. Već ima 664 eura na računu

Piše Šibenski.hr
2. siječnja 2024. - 12:32

Zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana Žurić obišli su danas rodilište Opće bolnice Šibensko-kninske županije te, zajedno sa Markom Jelićem, šibensko-kninskim županom i njegovim suradnicima, posjetili dječaka Andreja, prvu novorođenu bebu u 2024. godini i njegovu majku Šinkicu Ivas.

Uz čestitke na prinovi, poklon bon i cvijeće, majci i prvorođenoj šibenskoj bebi poželjeli su mnogo zdravlja i sreće u ovoj i svim narednim godinama.

Prigodne darove uručili su, također, ostalim rodiljama u šibenskom rodilištu u kojemu je trenutno šest majki sa svojim bebama, dvjema djevojčicama i četvoricom dječaka.

U 2023. godini u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije rođeno je 558 beba, a u prva dva dana 2024. godine na svijet je došlo troje djece.

image

Marko Jelić, šibensko-kninski župan i Danijel Mileta, dogradonačelnik Šibenika, posjetili prvu bebu rođenu u Šibeniku u 2024. godini

Šibensko-kninska županija

Prvu bebu rođenu u novoj godini posjetili su i župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić i njegova zamjenica Iris Ukić Kotarac.

Prva beba rođena u Šibensko-kninskoj županiji u 2024. godini je dječak Andrej, prvo dijete u obitelji Ivas iz Vodica, težak 3930 g i dugačak 50 cm. Njegovoj majci Šinkici, šibensko-kninski župan dr. sc. Marko Jelić darovao je novčani iznos od 664,00 eura, a svim ostalim bebama rođenima u zadnjim danima protekle i prvim danima ove godine predstavnici Županije i Grada Šibenika podijelili su prigodne poklone.

Malenom Andreju, svim novorođenim bebama i njihovim majkama, župan je poželio sve najbolje i obilje sreće, zdravlja i ljubavi u novoj godini, a posebno se zahvalio i ravnatelju Opće bolnice Šibensko-kninske županije Kristijanu Stipaničevu, liječnicima i medicinskom osoblju Odjela za ginekologiju i opstetriciju.

U 2023. godini, u šibenskoj bolnici se rodilo 558 djece, a u kninskoj 164, što predstavlja pad broja novorođene djece naspram prethodne godine kada je u šibenskoj bolnici zabilježeno 644 poroda, a u kninskoj se bolnici rodilo 179 djece.

26. travanj 2024 00:39