StoryEditorOCM
Šibenikradovi u punom jeku

Djeca iz Goriša i sa Žirja bit će sretna ovim potezom šibenske gradske uprave

Piše Šibenski.hr
30. studenog 2023. - 12:26

Pripremni građevinski radovi na izgradnji dječjeg igrališta započeli su ovog tjedna u Gorišu. Na budućem dječjem igralištu površine 240m2 postavit će se pet dječjih sprava, četiri klupe i antitraumatska lijevana podloga. Prostor će biti osvijetljen s dva rasvjetna stupa te ograđen panel ogradom.

Izvođač radova je „Škrinjica“ d.o.o. iz Zagreba, a vrijednost radova je 75.000 eura s PDV-om. Projekt bi trebao biti završen do kraja godine.

U punom su jeku i radovi na izgradnji i uređenju dječjeg igrališta ukupne površine od 300m2 na otoku Žirju s popratnim sadržajem (boćalište) ukupne vrijednosti 103.113,75 eura sa PDV-om.

image

Radovi na dječjem igralištu na Žirju

Podsjetimo, nova dječja igrališta u prethodnom razdoblju izgrađena su u Danilo Birnju, Lozovcu, Crnici, Mažurici, Zatonu, Vrpolju i Ražinama te su kompletno obnovljena igrališta na Meterizama, Vidicima i otoku Kapriju. Na Šubićevcu je napravljeno igralište u potpunosti namijenjeno djeci s posebnim potrebama. Dotrajala igrala zamijenjena su na igralištima u Grebaštici, na Baldekinu, u Zablaću, Zlarinu, Raslini i Zatonu.

„Naš cilj je u svakom mjestu na administrativnom području grada Šibenika urediti i opremiti prostor za nesmetanu dječju igru. Naravno za to se moraju ostvariti i određeni preduvjeti, kao što je adekvatna lokacija i slično. U proteklom razdoblju izgrađeno je desetak novih dječjih igrališta, a nastojat ćemo ih urediti gdje god je potreba, u dogovoru s predstavnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

29. travanj 2024 02:52