StoryEditorOCM
Šibenikpopravak se odužio

Dio šibenskog Perivoja Roberta Visianija više od tri mjeseca bez klupa. Iz ‘Zelenog grada‘ odgovorili kada će biti vraćene

Piše Ana Petrić
5. travnja 2023. - 11:24

Šibenski perivoj Roberta Visianija, odnosno đardin, smatran je jednim od najljepših, ne samo dalmatinskih, već i hrvatskih parkova koji u proljeće postane prava zelena oaza, a tijekom toplih proljetnih i ljetnih dana - u njegovoj hladovini uživaju mnogi građani i posjetitelji.

Ovaj stoljetni park centralno je mjesto održavanja šibenskog božićnog sajma Adventure, a posljednje dvije godine i street food gastro festivala Šibenik Spring, nazivanog ‘‘proljetnom adventurom‘‘.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Đardin raspolaže i velikim brojem klupa koje se za vrijeme trajanja manifestacija uklone, no, u jednom dijelu donjeg parka – nema ih ni tri mjeseca nakon završetka zimske Adventure. Redovito obnavljanje i održavanje klupa u nadležnosti je Zelenog grada, a obzirom da smo kalendarski već u proljeću, upitali smo ih hoće li klupe uskoro biti vraćene.

-Navedene klupe uklonjene su u vrijeme Adventure. Dio klupa je trebalo popraviti, odnosno obaviti redovito održavanje, a iste ćemo već ovih dana vrati na njihovo mjesto gdje su i bile – odgovor je iz uprave Zelenog grada.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
29. travanj 2024 11:14