StoryEditorOCM
ŠibenikIMAJU I SVOJ KLUB

Ante Deković u Hollywoodu je majstor vizualnih efekata, koje radi za Zvjezdane staze. U rodnom Šibeniku uživa s prijateljem Dinom - u skejtanju !

Piše i snima: Zdravko Pilić
24. ožujka 2024. - 17:11
Dino Gović i Ante Deković - prijatelji i skejteri koji se zabavljaju ispred Krešimirovog doma u Šibeniku

Grad Vodice dobit će skejt park na tisuću četvornih metara, a Šibenik koji je puno veći grad i županijski centar – ništa?! Iako baš u Šibeniku, već pune 22 godine egzistira udruga, tj. Klub skejtera, koji se zove ‘Evolucija‘ i koji okuplja dvadesetak aktivnih šibenskih skejtera. To su momci koji zdravo žive i bave se sporstkom aktivnošću, a koje većina Šibenčana moće vidjeti vikendom kako se skupe na Trgu ispred Krešimirovog doma. Baš pod prozorima šibenske gradske uprave koja, izgleda, za njih baš puno i ne haje. - ‘Pa je, pričalo se povremeno, tu i tamo, kako će grad za nas organizirati nekakav poligon, skejt park, ali sve je ostalo na tome – na pričama. Mi smo u neku ruku zadovoljni da nas ne tjeraju odavde, iako je ovaj prostor na trgu dosta propao, ima puno rupa, pa su ga neki naši članovi čak i samoinicijativno pokušali popraviti cementom. Ispalo je da to baš i nisu smjeli raditi na svoju ruku, pa se sad snalazimo ovdje, kako jest‘ – skromnih su momci zahtjeva. Dino Gović nam veli da ih je sve skupa dvadesetak aktivnih na šibenskoj skejterskoj sceni, da imaju svoju Whatsapp grupu preko koje se dogovoraju, pa se skupe preko vikenda, kad nemaju obaveza na poslu, veli nam Dino, koji ima 46 godina i tehničar je i skiper u čarteru. Nađu se, skupe tu u Šibeniku, ili na Martinskoj na kojoj imaju nešto poput poligona, pa u Vodicama, gdje imaju mini rampu na plaži. - ‘Provedemo zajedno 2 – 3 sata vremena, ovisno o vremenu. To nam je u isto vrijeme i odmor i umor. Uživancija i rekreacija, zdrava fizička aktivnost i odmor mozga, da se ispušemo i pročistimo ventile od radnog tjedna‘ – veli nam Dinov kolega, Ante Deković, majstor za vizualne efekte, naš Šibenčanin s povremenom adresom u Hollwoodu, koji je za svoj rad osvajao i prestižne Emmy nagrade. Radio je i specijalne efekte na Zvjazdanim stazama, a ovdje ga, evo, zatičemo na stazama djetinjstva. I dječačkog uživanja u skejtu, dasci i kotačima. Pomogao mi je na kraju i napraviti fotku Dina Govića kako unatoč svojih 47 godina još uvijek spretno izvodi vratolomiju na dasci, preko prepreke.

‘Šteta je što Šibenik nema jedan takav sadržaj, turistički je grad, ima dosta turista koji bi koristili jedan takav sadržaj poput skejta parka. Ovo što će Vodice dobiti je izvrsno, bit će to najbolji takav park u Hrvatskoj, super je što su Vodičani i njihovi gradski oci prepoznali jedan takav sadržaj. I mi ćemo rado ići tamo, nije nam daleko‘ – rekoše nam dečki.

26. travanj 2024 21:23