StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDosta im je ponižavanja

Više od 450 učitelja i nastavnika iz naše županije u Zagrebu: U prosvjedu narančaste majice i šibenska kapa

25. studenog 2019. - 11:13

Više od 450 učitelja i nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Šibenika i Šibensko-kninske županije sudjelovat će ovog ponedjeljka u velikom sindikalnom štrajku, nakon što su proteklog utorka, zajedno s kolegama u cijeloj Hrvatskoj, započeli opći štrajk do ispunjenja zahtjeva.

 

Dosta im je ponižavanja, reći će Marina Paškalin, povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja za Šibensko-kninsku županiju.

 

– Zbog toga odaziv za štrajk svih ovih dana nije padao ispod 93 posto. Nešto je manji bio u OŠ Vidici, Primošten i Pirovac, no koliko su ljudi odlučni govori i to da ih se za odlazak u Zagreb javilo iznad svih naših očekivanja. Iz Šibenika idu 4 autobusa te još jedan “kupi” kolege u Drnišu i Kninu. Uz to, neki će ići i svojim automobilima i kombijima, a okupit ćemo se na trgu kod HNK, odakle idemo prema Trgu bana Jelačića, gdje će se održati štrajk – kazala je Paškalin.

 

Za Zagreb idu i dva autobusa srednjoškolskih nastavnika. Bit će ih 108, potvrdila je županijska sindikalna povjerenica NSZSS-a Marina Jozić Mihaljević, dodajući kako će šibenski profesori među prosvjednicima biti prepoznatljivi po narančastim majicama, a neki će nositi i šibenske kape.

19. travanj 2024 14:08