StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSvjetsko prizanje

Vegeta & spirulina osvojila "dizajnerskog Oscara": novoj vrsti slavnoga začina pripisuju se ljekovita svojstva

Piše vijesti sd
4. studenog 2023. - 12:50

Podravkin začin Vegeta je, reklo bi se, gotovo od same svoje pojave nailazio na pohvale i nagrade. Naravno i na komercijalne uspjehe.

Podravka je osvojila ‘dizajnerskog oscara‘ za ambalažu novog proizvoda Vegeta&spirulina.

Riječ je o dizajnu posebnog izdanja novog začina koji je u ograničenoj seriji bio proizveden lani u povodu 75. rođendana tvrtke.

Dodjela nagrada održana je u petak navečer u Berlinu. Na svečanosti su bili Podravkin glavni direktor Vegete i svih poslovnih programa Krunoslav Bešvir, direktorica marketinga Sanja Garaj Miloš i direktorica korporativnih komunikacija Majda Žujo, piše Danica.hr.

"Limitirano izdanje našeg novog superfood začina Vegeta & Spirulina nagrađeno je najtraženijom međunarodnom oznakom kvalitete dizajna Red Dot Design Award!

Vegeta&Spirulina proglašena je najboljom od najboljih osvojivši titulu "Red Dot Best of the Best" koja se dodjeljuje najboljima među svim Red Dot dobitnicima koji su se istaknuli vrlo visokom kvalitetom dizajna. Dizajn smo razvili u suradnji s agencijom Bruketa&Žinić&Grey", rekli su u Podravki.

Vegeta&spirulina od ove je godine u redovnoj prodaji. Spirulina je čudesna modrozelena alga koju zbog svojih svojstava nazivaju i hranom 21. stoljeća.

Nova Vegeta nema pojačivače okusa i sadrži samo prirodne sastojke, primjerice 35 posto sušenog povrća (mrkva, luk, pastrnjak, krumpir, rajčica, poriluk, celer, paprika, peršinov list).

Uz sušeno povrće, ključni sastojak nove Vegete je spirulina u prahu (10 posto), đumbir, korijander, ljupčac, crni papar, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje i morska sol.

Istraživanja su pokazala da spirulina potiče eliminaciju toksina i drugih nečistoća iz krvotoka. Utvrđeno je kako ima značajno protuupalno djelovanje zbog čega je dobra u prevenciji kroničnih upalnih bolesti poput reumatoidnog artritisa.

Stručnjaci, također, tvrde da spirulina pomaže u smanjenju razine hormona stresa koji može povećati rizik od nastanka niza bolesti, uključujući bolesti kardiovaskularnog sustava i različite vrste raka. Popularna je i kod osoba koje žele smršaviti, piše Danica.hr.

Sudeći prema ovome, novo izdanje slavnoga začina bi osim Oscara za amabalažu moglo dobiti i nagradu za zdravu prehranu.

image

Nova Vegeta sadrži i djevičansko maslinovo ulje (ilustracija)

Božidar Vukičević/Cropix
29. travanj 2024 17:39