StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIz Vlade ni mukajeta

Da je po Lex AP-u, trebalo bi odmah uhititi onoga koji je medijima poslao poruke koje su izmjenjivali ‘njezina Radost‘ i ‘njegova Lipota‘!

Piše JL
4. veljače 2024. - 07:35

Ekskluzivan tekst eksplozivnog sadržaja koji je Jutarnji list u subotu navečer objavio na svom portalu (kao i u prvom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg) sa stotinjak WhatsApp poruka koje su godinama razmjenjivali Josipa Pleslić (bivša Rimac) i Ivan Turudić, sadašnji sudac Visokog kaznenog suda i Vladin kandidat za novog glavnog državnog odvjetnika, izazvao je ogromnu pozornost medija, političara i najšire javnosti.

A kako i ne bi kada otkriće Jutarnjeg dokazuje da je odnos Turudića i Rimac u stvarnosti bio dramatično drugačiji nego što ga je Turudić dosad predstavljao u javnosti.

WhatsApp poruke razotkrivaju u kakvom su zapravo odnosu Turudić i Rimac. Sastajali su se više puta: ‘Napravi mi ono‘

I dok su tekst Jutarnjeg prenijeli ama baš svi važniji mediji u državi, iz Vlade se u subotu navečer nije mogao dobiti komentar na sadržaj teksta koji teško kompromitira suca Ivana Turudića, kojeg premijer Andrej Plenković žarko želi vidjeti na mjestu novog glavnog državnog odvjetnika.

S druge strane, poruke koje je objavio Jutarnji list postale su pravi hit na društvenim mrežama.

- Mi bismo jedini mogli imati glavnog tužitelja, to jest šefa tijela progona kojoj bi javnost tepala "o, radosti". E, da smo to imali kad smo se trgali zatvoriti poglavlje 23.! - napisala je na X-u bivša HDZ-ova premijerka Jadranka Kosor.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin upozorio je kako bi prema novim odredbama Kaznenog zakona kojeg HDZ planira uskoro usvojiti u Saboru naš tekst bio dovoljan da se krene u uhićenje onoga tko je te poruke dao novinarima.

- Po Lex AP-u i Turudiću, ovo bi bilo za hapšenje. Pardon, za uhićivanje. A meni se ipak čini da javnost treba znati što su si Radost i Lipota šaputali porukama - poručio je Grbin.

Zastupnica Možemo! Sandra Benčić poručila je na X-u kako je Plenkovićev kandidat za glavnog državnog odvjetnika lagao na saslušanju u Saboru kada je tvrdio da se s Josipom Rimac vidio "jednom na pet minuta".

Predsjednica Europskog udruženja novinara Maja Sever komentirala je otkriće Jutarnjeg lista na X-u citirajući Turudićevo tumačenje prirode njegovog odnosa s Josipom Rimac iz 2020. godine kada je sudac rekao: "Nije to bila ciljana kava, mi se poznajemo, ali nismo prijatelji. Sreli smo se, pozdravili i to je sve".

02. svibanj 2024 12:17