StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetšok i nevjerica

Što je ovo na peškariji? Pogledajte kako izgleda riba o kojoj svi pričaju... Doznali smo u čemu je ‘kvaka‘

Piše Mia Uzinić/SD
27. veljače 2024. - 11:18

Što se ovo pojavilo na peškariji? Dvije glave, a jedan zubatac? Eto, uspjeli smo uništiti i more, naše najvažnije gospodarsko blago. Zatopljenje i zagađenje dovelo je do pojave sijamskih blizanaca kod nekoliko vrsta o čemu svjedoči objava Facebook stranice "Splitska peškarija". I kako ćemo ovako dalje, vide li ovo turisti, loše nam se piše. Ma lako za njih, kako ćemo mi dalje bez mora i ribe?

image

Dvije glave - duplo više temeljca

Facebook/Splitska peškarija

Za sve one koji su se prepali, samo se šalimo, ovo je samo jedan zubatac prepolovljen, da su bar dva ili da postoji neka akcija jedan plus jedan gratis. Ma i da je mutirao, vjerojatno bi i dalje bio ukusuan. Moglo bi se i više temeljca napravit od dvije glave. Kao i sve njihove objave, i ova objava "Splitske peškarije" izazvala je mnoštvo reakcija, a sudeći po ostalim fotografijama može se naći lijepih bokuna.

image

Cipli čekaju drugo plivanje

Facebook/Splitska peškarija

Vidimo da ima cipli, a priča se da svoje drugo plivanje najbolje obavljaju u maslinovom ulju. Nakon konzumacije cipla, ili bilo koje druge vrste ribe, potrebno je popiti dec-dva vina jer, kao što znamo, riba mora plivat! Prvo plivanje u moru, drugu u ulju, a treće u vinu, tako izgleda pravi puni krug. Osim cipla ima predivnih šampjera, pagara, a vidimo i škarpine. Ne znamo, evo, što bismo radije da nam se servira za ručak. 

image

Pronađi uljeza

Facebook/Splitska peškarija

Ipak na fotografiji postoji jedan uljez, simpatično su ga iz "Splitske peškarije" ubacili u ponudu. Jeste li ga pronašli? Crveni se žarko, a nije škarpina...U pitanju je kokot, koji nije pravi već je napravljen od plastike, simpatično su se našalili s posjetiteljima. Ako pronađete pravog, u pećnici je izvrstan.

Cjenovno je nešto jeftiniji od oborite ribe, ali je prava delikatesa. Na dno posude za pečenje posložite tanje izrezane krumpire, zasolite i popaprite. Ribu začinite odvojeno i stavite je na vrh, zalijte bijelim vinom i maslinovim uljem. Potrebno je peći na 180 stupnjeva, 40-ak minuta. Za još zabavnih ribljih zgoda, nastavite pratitit "Splitsku peškariju". Za kraj, kako bi oni rekli: zdravi i veseli bili! 

27. travanj 2024 17:04