StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPovratak INA-e u hrvatsko vlasništvo

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a podržalo Vladu

Piše Izvor: HINA
9. siječnja 2017. - 23:23


 Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da je Predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke na večerašnjoj sjednici snažno podržalo plan Vlade da se Ina vrati u hrvatsko vlasništvo.
- Dobili smo vrlo čvrstu i snažnu potporu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a da se INA vrati Hrvatskoj tj. puna potpora Vladi o ideji otkupa Molovih dionica, istaknuo je Plenković nakon višesatne sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj je bilo riječi o odluci Arbitražnog suda o INA-i, aktualnoj situaciju u Hrvatskoj te o predstojećim lokalnim izborima u svibnju. Najviša tijela HDZ-a smatraju da rad na modelu otkupa dionica treba nastaviti, a najprimjerenijim načinom smatraju inicijalnu javnu ponudu po modelu 25 posto minus jedna dionica HEP-a.
Upitan za komentar izjave čelnika Mosta Bože Petrova da prodaja dijela HEP-a nije jedina opcija kako bi se Ina vratila Hrvatskoj, odgovorio je kako je po njihovu dubokom uvjerenju to najbolji model od svih modela.
Vladin model otkupa dionica Ine je najbolji i najučinkovitiji
- Što se nas tiče od svih mogućih modela, ovo je po našem dubokom uvjerenju najbolji i najučinkovitiji model. Model koji bi generirao i naše tržište kapitala. Smatramo da je HEP, kao naša kompanija, koja je izrazito profitabilna i jako dobro stoji, na taj način u poziciji da se dodatno osnaži, a siguran sam da bi sredstva temeljem inicijalne javne ponude omogućila generiranje dovoljno sredstava za otkup Molovog udjela u Ini, naglasio je Plenković. Naveo je i da neće javno objaviti odluku Arbitražnog suda jer je taj čitav proces bio tajan i to je još uvijek.


 

25. travanj 2024 03:28