StoryEditorOCM

Poznati trgovački lanac iz prodaje povlači popularni proizvod: ‘Vratite ga, nemojte ga konzumirati‘

Piše Šibenski.hr
23. kolovoza 2024. - 20:32

Iz predostrožnosti, a u cilju zaštite potrošača, Kaufland je izvijestio hrvatske potrošače kako s tržišta povlači ‘Vipro Ajvar‘, blagi domaći 550 g, s oznakom ‘Najbolje upotrijebiti do: 30.04.2026.‘ broj serije: L7813V30H2N.

Proizvođač tog ajvara je splitski Mistral d.o.o.

Razlog povlačenja proizvoda je rizik da se u predmetnom proizvodu nalazi staklo.

image
Kaufland 

‘Zbog mogućeg rizika od ozljeda prilikom konzumacije, kupci trebaju obvezno poštovati opoziv i ne konzumirati proizvod.

Svi kupci koji posjeduju navedeni ajvar mogu ga vratiti u bilo kojoj Kaufland trgovini te ostvariti povrat novca. Također vrijedi i za povrate bez predočenja računa.

Za pitanja potrošača na raspolaganju je besplatna telefonska linija: 0800 223 223‘, izvijestili su iz Kauflanda.

Ispravak Mistral d.o.o.

Nakon objave teksta, iz tvrtke Mistral d.o.o. su nam poslali ispravak koji prenosimo u cijelosti:

„Dana 23. kolovoza 2024. godine na internetskim stranicama Slobodne Dalmacije objavljen je članak pod naslovom: Poznati trgovački lanac iz prodaje povlači namirnicu splitskog proizvođača: ‘Vratite ga, nemojte ga konzumirati‘.

U spomenutom članku navedeno je kako je s tržišta povučen ‘Vipro Ajvar‘, blagi domaći 550 g, s oznakom ‘Najbolje upotrijebiti do: 30.04.2026. ‘ broj serije: L7813V30H2N, proizvođač kojeg ajvara je splitski Mistral d.o.o., a iz razloga što postoji rizik da se u predmetnom proizvodu nalazi staklo.

Ističe se da društvo Mistral d.o.o. ne obavlja djelatnosti proizvodnje i da nije proizvođač ajvara Vipro ajvar” već da isto društvo nastupa isključivo u svojstvu uvoznika predmetnog proizvoda. Nakon provedenog postupka analize reprezentativnog uzorka predmetnog proizvoda nadležna tijela su nesporno došla do zaključka kako predmetni proizvod na niti jedan način nije kontaminiran.

 

Mistral d.o.o.

po punomoćniku

Domagoju Olujiću, odvjetniku u Splitu“

 

Ispravak je također objavljen na sljedećoj poveznici: Mistral: ‘Mi nismo proizvođači ajvara Vipro ajvar, već nastupamo isključivo kao uvoznici predmetnog proizvoda‘

26. rujan 2024 15:00