StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvelika škrtica

Banka koju koristi veliki broj Šibenčana vam za podizanje gotovine uzme 400 eura, a za potvrdu naplate 7.96 eura!

Piše Dora Koretić/JL
6. ožujka 2024. - 14:01

Nije ni čudo da su banke lani imale preko milijarde eura dobiti, posebno s obzirom na činjenicu da naknade naplaćuju praktički čim se primite za vrata poslovnice (ukoliko je otvorena).

Bilo bi dobro kad bi problematične bile samo one na bankomatima, no to je sitnica u odnosu na cijelu lepezu usluga koje su nerijetko procijenile na paprene iznose u eurima.

Velika škrtica dala si je truda pa je malo istražila popise naknada u poslovanju s građanstvom kod najvećih banaka koje posluju u našoj zemlji. Proučili smo na desetine i desetine stranice papira, cjenika i izvadaka iz kojih je posve jasno kako banke u Hrvatskoj visokim cijenama za usluge koje pružaju korisnike zapravo demotiviraju od dolazaka u poslovnice, a naplaćuju sve - od podizanja vlastitog novca s računa, izdavanje potvrda, polog kovanica, gubitak kartice, promjene PIN-a i ostalo.

Iz tih nepreglednih cjenika povadili smo neke od cijena i usluga koje su nas najviše iznenadile, ali za koje moguće niti niste znali da će vam banka naplatiti.

Neki od tih slučajeva malo su nas šokirali - naime, pronašli smo banku koja će vam za podizanje gotovine s vašeg vlastitog računa, ukoliko podižete više od 40 tisuća eura, uzeti jedan posto od iznosa - dakle 400 eura.

Detalje potražite u videu.

27. travanj 2024 13:57