StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBEZ KLIZALIŠTA

Otkriveno kako će izgledati ovogodišnji Advent u Zagrebu, Bandić obećao: ‘Sve će svijetliti‘

Piše šibenski.hr
10. studenog 2020. - 13:22

Planovi za ovogodišnji Advent u Zagrebu, koji će pratiti slogan "Advent u Zagrebu, osjetite svjetlost" te koji će početi 28. studenog, predstavljeni su u utorak i ovogodišnje izdanje tradicionalne manifestacije uključivat će brojna kulturna događanja, među njima i 10 različitih festivala.

"Imamo tri nova projekta. Prvi je Svjetlost Zagreba, pozivamo sve Zagrepčane da kako mogu i žele okite svoje prozore. Drugi projekt je šetnja kroz zagrebačke crkve i njihove jaslice. Treći projekt je Proširena stvarnost, imat ćemo na preko 20 lokacija", rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld te dodala da će se koncerti koji će se održati tijekom Adventa prenositi na društvenim mrežama.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić rekao je kako će oni organizirati 15-ak kućica i štandova s 22 obrtnika, a predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak zahvalio se gradonačelniku što će im omogućiti održavanje Adventa. "Moramo svi shvatiti da je nemoguće organizirati Advent kao prije i rizik je prevelik te ćemo se prilagoditi", rekao je Medak.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić rekao je kako su se u gradu odlučili da ove godine Advent bude “Advent-svjetlo obitelji”. "Na rubnim dijelovima grada ćemo osvijetliti ove godine kao nikada do sada. Sve će svijetliti. Treba reći da Zagreb ne završava samo na okretištima tramvaja", dodao je.

Iz Turističke zajednice je rečeno da očekuju završiti turističku godinu na razini 30 posto i dolazaka i noćenja i prihoda u skladu s tim.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar rekao je da epidemiološka situacija nije dobra te da je gradonačelnik zbog toga najavio neke nove mjere oko čega će se dogovoriti idući tjedan. Šostar je kazao kako će gradonačelnik “pronaći balans između zdravlja i gospodarstva”.

Ove godine neće biti klizališta na Tomislavovom trgu.

19. travanj 2024 13:27