StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNova stranka

Osnovana ‘Akcija za promjene‘; Jelić izabran za ‘predsjedavajućeg supredsjednika‘

Piše Šibenski.hr
20. svibnja 2023. - 15:45

Šibensko-kninski župan Marko Jelić osnovao stranku ‘AP - Akcija za promjene‘. Na osnivačkoj skupštini, prenosi HRT, izabrano je četiri supredsjednika, od kojih će jedan biti predsjedatelj s mandatom od godinu dana.

Prvi je župan Jelić. Na osnivačkoj skupštini predstavljena su temeljna načela političkog djelovanja stranke među ostalim jednakost građana, zaštita nacionalnih i javnih interesa kroz promicanje antikorupcijskih mehanizama, podizanje političke kulture.

- Prije svega, Hrvatska je socijalna zemlja koja se odnosi prema onima koji imaju potrebu, a ne mogu je zadovoljiti svojim nekim mogućnostima, da i mi kao država, kao zajednica, kao društveni ugovor nas građana omogućimo, koliko je god to moguće, Hrvatska koja će biti zelena i čista. Jer ono što Hrvatsku predstavlja u svijetu i po čemu je prepoznatljiva osim po ljudima koji su iznimno uspješni i pametni, vrhunski sportaši, umjetnici, znanstvenici, inovatori i sve ostalo je prirodno okruženje, rijeke, more, planine, nacionalni parkovi i sve ono drugo što nas čini. Zatim, tehnologija. Želimo Hrvatsku koja će tehnološki biti u korak s onima koji su najrazvijeniji, rekao je Jelić za HRT.

24. travanj 2024 05:36