StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTUŽNA VIJEST

Od posljedica koronavirusa preminula jedna od najmlađih žrtava u Hrvatskoj, nesretni mladić je imao tek 29 godina

Piše Anita Belak Krile/SD
10. prosinca 2020. - 16:45
Zagreb, 291120. Arena, Laniste. Pacijenti zarazeni korna virusom i dalje pristizu u dvoranu Arena Zagreb.Ranko Suvar/Cropix

Uz novi neslavni rekord gdje je u posljednjih 24 sata od koronavirusa zaraženo čak 4620 osoba, zabilježen je i novi slučaj smrti vrlo mlade osobe. Riječ je o muškarcu rođenom 1991. godine koji je bio na liječenju u Županijskoj bolnici u Našicama.

Njegovu smrt potvrdio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije gdje je danas zabilježen najveći broj zaraženih  dosada -  ukupno 371 novi slučaj. 

Događa se ono na što epidemiolozi već dulje vrijeme upozoravaju, s velikim brojkama zaraženih, spušta se dobna granica preminulih osoba. U osječkom stožeru naveli su da je mladi muškarac osim Covida imao i druge komorbiditete. 

Dosad je bilo više slučajeva umiranja mlađih osoba, a posebno je šokantna bila smrt 17- godišnje splitske maturantice koja je uz svoje kronične bolesti imala i COVID. Preminula je 25. listopada. 

Prije nekoliko tjedana od korone je izdahnula i 33-godišnja žena u Općoj bolnici Bjelovar.  Dr. Ali Allouch, ravnatelj bjelovarske bolnice izvijestio je da je preminula osoba imala teške komorbiditete s multiplom rezistentnom bakterijom (MRSA) i teškim osteomijelitisom sa znakovima sepse kao komplikacijama dijabetesa.

Prije toga, sredinom listopada, od posljedica COVID-a preminula je i 39-godišnjakinja koja se liječila u KB Dubrava. Za nju je također navedeno kako se od ranije liječila od teških autoimunih bolesti.

Bilo je i niz slučajeva gdje su od korone umrle osobe između 50 i 60 godina koje nisu imala ni jednu drugu kroničnu bolest. 

30. travanj 2024 19:23