StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsandra benčić

Nova kandidatkinja za premijerku ima novi promo video, pogledajte što je poručila građanima

Piše Hina
16. rujna 2023. - 20:09

Premijerska kandidatkinja stranke Možemo Sandra Benčić na svom Facebooku objavila je promo video u kojem poziva građane da je podrže na izborima.

U subotu je poručila kako vjeruje da Hrvatska može bolje, ustvrdivši kako HDZ doživljava Hrvatsku, njezine resurse i ljude kao svoj feud s kojim raspolaže na osnovu političkog mandata.

"U ovih 30 godina niti jedna vlada nije stvorila ovu zemlju zemljom za ljude, nije stvorila zemlju zemljom kvalitete života", rekla je Benčić na konferenciji za novinare na kojoj ju je vodstvo te stranke predstavilo kao njihovu kandidatkinju za premijerku.

Navela je i kako do sada u Hrvatskoj nismo uspjeli osigurati kvalitetan život za građane, stvoriti pravedno i egalitarno društvo te stvoriti institucije koje su krojene po mjeri potreba građana.

Upozorila je i da je u 30 godina stranka koja je najviše na vlasti, HDZ, uspjela uništiti ono što je temelj svakog društva i svake uspješne ekonomije - a to je povjerenje samih u sebe, u druge te povjerenje u institucije, državnu i pravosudnu vlast.

"Nijedna zemlja, društvo i obitelj bez povjerenja ne može uspješno funkcionirati. To je naša osnovna motivacija. Da vraćamo povjerenje i vraćamo sami sebi samopouzdanje, da svatko od nas i naša zemlja može biti bolja verzija sebe", poručila je.

Benčić je kazala i da je u proteklih 30 godina ‘stvoren nakaradni sistem zarobljene države, države zarobljene u interesima jedne stranačke klike koja doživljava Hrvatsku, njezine resurse i ljude kao svoj feud kojim raspolaže na osnovu političkog mandata‘.

"To je ono što sada moramo zaustaviti jer vrijeme curi i stvar će postati nepopravljiva", poručila je.

07. svibanj 2024 07:40