StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNP „Krka“ na Praznik rada

Nacionalni park „Krka“ pridružuje se europskoj akciji „Rastemo zajedno“ - preuzmi svoju sadnicu i posadi je za budućnost

Piše PROMO
27. travnja 2023. - 00:00

 

Posjeti NP „Krka“ na Praznik rada, preuzmi svoju sadnicu i posadi je za budućnost

Nacionalni park „Krka“ pridružuje se europskoj akciji „Rastemo zajedno“ u sklopu koje je postavljen cilj da se do 2030. na Starom kontinentu posadi tri milijarde dodatnih stabala 

image

Np "Krka" - Brnjica

Trebamo drveće. Ponekad i drveće treba nas. Budućnost je u našim rukama. I to doslovno jer će JU „Nacionalni park Krka“ na Praznik rada na Skradinskom buku podijeliti tisuću sadnica planike (Arbutus unedo L.) i lovora (Laurus nobilis L.), koje posjetitelji Parka mogu posaditi u svojim vrtovima i okućnicama. Akcijom „Rastemo zajedno“ dajemo svoj mali doprinos europskoj inicijativi sadnje tri milijarde dodatnih stabala do 2030. u okviru pošumljavanja EU-a i borbe protiv klimatskih promjena. Svi koji preuzmu sadnice svoje stablo mogu prijaviti preko aplikacije MapMyTree kako bi postali dijelom ove velike šumske zajednice.

image

Np "Krka" - Brnjica

Osim što je to dobro za klimu, sadnja stabala pomaže i poboljšanju kvalitete zraka, pročišćavanju voda, bioraznolikosti, smanjenju temperature i zaklonu od sunca. Stabla su važna i za zdravlje ljudi: provođenje vremena u blizini drveća smanjuje stres, snižava krvni tlak i poboljšava raspoloženje. Tri milijarde stabala, koja će pokrivati dva milijuna hektara, moglo bi ukloniti do četiri milijuna tona CO2 iz atmosfere već do 2030., a čak petnaest milijuna tona do 2050.

image

NP "Krka" - Skradinski buk

image

Np "Krka" -- Brljan

Obilježavanje Međunarodnog praznika rada u Nacionalnom parku „Krka“ ima dugu tradiciju. Međunarodni praznik rada dan je kada se s posebnim poštovanjem prisjećamo onih ljudi koji su podigli svoj glas za pravo čovjeka na dostojanstven rad. Vođeni njihovim poletom, optimistično vjerujemo u budućnost i život ispunjen plodovima vlastita rada za sve ljude.

image

NP "Krka" - Marasovine

image

NP "Krka" - Vukovića podi

Sretan Međunarodni praznik rada želi vam Javna ustanova „Nacionalni park Krka“!

image

NP "Krka" - Marasovine

03. svibanj 2024 03:12