StoryEditorOCM

Mistral: ‘Mi nismo proizvođači ajvara Vipro ajvar, već nastupamo isključivo kao uvoznici predmetnog proizvoda‘

Piše ŠIBENSKI.HR
24. rujna 2024. - 13:46

Dana 23. kolovoza 2024. godine na portalu Šibenski.hr objavljen je tekst naslova "Poznati trgovački lanac iz prodaje povlači popularni proizvod: ‘Vratite ga, nemojte ga konzumirati‘”.

Nakon objave teksta, iz tvrtke Mistral d.o.o. su nam poslali ispravak koji prenosimo u cijelosti:

„Dana 23. kolovoza 2024. godine na internetskim stranicama Slobodne Dalmacije objavljen je članak pod naslovom: Poznati trgovački lanac iz prodaje povlači namirnicu splitskog proizvođača: ‘Vratite ga, nemojte ga konzumirati‘.

U spomenutom članku navedeno je kako je s tržišta povučen ‘Vipro Ajvar‘, blagi domaći 550 g, s oznakom ‘Najbolje upotrijebiti do: 30.04.2026. ‘ broj serije: L7813V30H2N, proizvođač kojeg ajvara je splitski Mistral d.o.o., a iz razloga što postoji rizik da se u predmetnom proizvodu nalazi staklo.

Ističe se da društvo Mistral d.o.o. ne obavlja djelatnosti proizvodnje i da nije proizvođač ajvara Vipro ajvar” već da isto društvo nastupa isključivo u svojstvu uvoznika predmetnog proizvoda. Nakon provedenog postupka analize reprezentativnog uzorka predmetnog proizvoda nadležna tijela su nesporno došla do zaključka kako predmetni proizvod na niti jedan način nije kontaminiran.

 

Mistral d.o.o.

po punomoćniku

Domagoju Olujiću, odvjetniku u Splitu“

24. rujan 2024 13:47