StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNOVA ŽARIŠTA

Koronavirus se i dalje širi u BiH: u zadnja 24 sata zabilježeno čak 60 novih slučajeva, zaraza se pojavila i među rudarima u okolici Tuzle

Piše Hina
12. lipnja 2020. - 13:35

Nova testiranja na koronavirus provedena u Bosni i Hercegovini i u petak su potvrdila kako se zaraza u toj zemlji nastavlja širiti a od četvrtka je zabilježeno čak 60 novih slučajeva.

U Federaciji BiH testirali su 569 osoba a zaraza je potvrđena kod 38. U Sarajevu je potvrđeno osam novozaraženih, a mediji su objavili kako se zaraza pojavila i među rudarima na širem području Tuzle. Koronavirus je potvrđen kod dvojice rudara iz Lukavca i Živinica pa je sada više od 60 rudara iz lukavačkog rudnika lignita "Šikulje" u samoizolaciji, što dovodi u pitanje nastavak proizvodnje.

U Republici Srpskoj testiranje je provedeno na 223 uzorka a potvrđena su 22 slučaja zaraze. Pojedinačno je najveći broj novozaraženih u Zvorniku u istočnoj Bosni gdje je registrirano pet takvih slučajeva.

Prijavljen je i novi smrtni slučaj i to u Doboju gdje je umrla starija žena koja je bila kronični bolesnik a zarazila se i koronavirusom.

Od početka epidemije u ožujku u BiH je do petka zaraza potvrđena u više od 2900 slučajeva a umrle su 162 osobe.

16. travanj 2024 03:46