StoryEditorOCM
Hrvatska i svijettko je sljedeći

Političari u strahu od Josipe Pleslić, ex Rimac: čuvala je stare mobitele, poslala je 300.000 poruka, njen ‘arhiv‘ je mnoge koštao ‘glave‘...

Piše VIJESTI SD
5. veljače 2024. - 18:47

Nakon uhićenja "kninske kraljice" Josipe Rimac, danas Pleslić, policija je odmah zaplijenila njezine mobitele, a sve po nalogu suda. U njima je, mediji su pislai u nekoliko navrata, bilo preko 300 tisuća poruka. Kandidat za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić samo je jedan u nizu koji se našao u problemima jer, kako su to primjetile klege s portala Net.hr, Josipa ne zna za opciju "delete".

Rimčevoj su tepali da je ‘kraljica HDZ-a‘, a nije bila nešto posebno mudra: čuvala je i svoje stare mobitele, a oni će, navodi Net, uskoro poslužiti kao školski primjer kriminala i kako funkcioniraju stvari u našoj državi.

Tako smo se već iščuđavali njezinim prepiskama s bivšom ministricom regionalnog razvoja EU fondova Gabrijelom Žalac u kojima su "radile" na tome da Milenko Bašić dobije dozvolu za gradnju vjetroelektrana.

Zavrtila pola Hrvatske: Lipa Josipa zbog dinarske je prčevitosti od kninske kraljice postala uznicom

Josipa Rimac optužena je u postupku koji je potekao iz afere "Vjetroelektrane", a u kojem se već nagodilo 11 od ukupno 27 okrivljenika osumnjičenih za niz malverzacija, uključujući namještanje državnih ispita, sređivanje dodjele potpora za područja naseljena nacionalnim manjinama, pogodovanje izmjenama uvjeta za zakup državnog zemljišta za uzgoj stoke na krškim pašnjacima, piše 24sata.

Među onima koji su se nagodili bila je i Ana Mandac, bivša pomoćnica bivšeg ministra gospodarstva Darka Horvata. I Mandac je, poput "kninske kraljice", čuvala sve poruke koje je razmjenjivala. Na osnovu njih prvi put je u Hrvatskoj uhićen, tada, aktualni ministar - Darko Horvat.

Premijeru, Turudić nakon svega ne bi smio biti ni sudski zapisničar! Na tim funkcijama sve se gleda i ništa se ne prašta

I ostali s kojima je Mandac komunicirala završili su na optužnici: bivši ministri Josip Aladrović, Boris Milošević i Tomislav Tolušić.

Zagrepčanka otkriva kako mladi danas partijaju...

Nekoliko godina čitanja poruka kasnije, istražitelji su došli do Dijane Vican, rektorice Sveučilišta u Zadru, za koju USKOK sumnja da je pogodovala tvrtki Graditelj svratišta d.o.o., a sve na temelju dogovora s Josipom Rimac.

Što još ima skriveno među porukama?

02. svibanj 2024 05:56