StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdetaljna prognoza

Ciklona pred vratima: ovi gradovi će ostati bez snježnog pokrivača, provjerite je li Šibenik među njima?

Piše Šibenski.hr
5. siječnja 2024. - 11:09

Čitava Hrvatska očekuje snijeg koji je poznati norveški meteorološki servis yr.no najavio za kraj ovog tjedna. Prve pahulje nad Zagrebom bi trebale zalepršati u nedjelju poslijepodne. Krenut će sa susnježicom koja bi kasnije trebala prijeći u snijeg. Osim u nedjelju, snijeg bi na zagrebačkom području trebao padati i u prvom dijelu ponedjeljka.

I dok će kasnije u ponedjeljak u Zagrebu snijeg prestati padati, u Osijeku bi se snježne radosti trebale zadržati čitav dan. Nakon susnježice u nedjelju, snijeg bi u gradu na Dravi trebao padati čitav ponedjeljak.

Slični uvjeti pogodni za snijeg i temperaturom od otprilike nula Celzijevih stupnjeva, trebali bi u ponedjeljak biti i u obližnjim Vinkovcima pa ne bi bilo loše pripremiti lopate za snijeg. Zabijeljeti će se i Sisak gdje će snijeg padati u nedjelju navečer i ponedjeljak ujutro.

Snježno veselje ovoga vikenda očekuje i sjever Hrvatske. Prema prognozi Norvežana, snijeg će u Varaždinu i Čakovcu krenuti u nedjelju popodne, oko 16 sati.

Snijega bi najviše trebalo biti u Gospiću i ostalim mjestima Like i Gorskog kotara. Gradovi na moru - Split, Dubrovnik, Rijeka, Zadar, Šibenik - očekivano će ostati bez snježnog pokrivača.

03. svibanj 2024 18:33