StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGlava Šotobraco

Branimir Periša: ‘Milanović se narodu obraća za kaznu, jerbo je ima malu plaću‘

Piše Branimir Periša
26. srpnja 2024. - 08:15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Daklen, sada je zapravo pitanje oće li ovo povećanje plaća državnin dužnosniciman napraviti rupčagu u proračunu!? - obraća se Dobra Parona u nedoumici svojin najdražin mušterijaman.

- Ne slušajte Prisidnika Zokija, molin vas lipo! To on pušta bombice smrdljivice usrid procesa povećanja osnovice plaća sebi, Plenkiju, ministriman i saborskin zastupniciman. Pala buva na slona, ukupno je to biće 300 dužnosnika, a Zoki će imati veću plaću od Plenkija. Njemu će biti okolo 5 ijada trista oli štokod više eura, a Prisidnik će imati 5 ijada sedansto. I još se buni! - otpovrnija jon je El Tigre.

- Ja mislin - nastavija je B.S. Uskoro - da će Zoki sada umukniti. Pari mi se da je dosad govorija jedino zato šta ima malešnu plaću, rukovođen zločeston namjeron da zbog toga satare narod. Ka da je poručiva: “Govoriću van za kaznu, sve dok ne dobijen više u buštu!”

- S ovin će biti na miru! - zaključija je B.S. Uskoro i riči podlija jednin gucljon.

Demokratski procesi

- Nemojte tako o legitimnin demokratskin procesiman! - zavapila je Dobra Parona. Prisidnik Zoki legalno je izabran Prisidnik, naravski da ima pravo javno istupati. Oto mu je i dužnost. A vi se maknite ća, ako van smeta! - održala mu je lekciju. Na oto nježino reka je da u današnje vrime postoju razne elektroničke naprave i digitalne aplikacije, pa neka Zokija kada govori, čuju samo oni šta su za njega glasali. Ostaliman neka samo ziva bez riči; ima slike, a nema tona i svi na miru.

- U svakomen slučaju, nadan se da će nakon najavljene povišice, nešto manje od 1400 eura, saborski zastupnici koji su prošle jeseni lupanjen sa svojin tablicaman u znak prosvjeda protiv onoga Plenkijevog izvješća ruvinjali saborske klupe, konačno imati šoldi za platiti štetu - nastavija je El Tigre. I da neki od njih, zbog malešne plaće, neadekvatne njiovin odgovornostiman i opsežnomen poslu, više neće biti zbunjeni u pogledu mista stanovanja.

Tako je Peđa Grbin dugo vrimena naplaćiva putne troškove jerbo da u Sabor putuje iz Pule, a već je bija priselija u Zagreb. Odakle se stranački mu kumpare Arsen Bauk nije maka otkako je doša studirati, a u jednakoj je zbunjenosti ka i Peđa prijavljiva da na saborske sjednice dolazi iz svojih rodnih Pučišća na Braču.

Lupanje po imovini HEP-a

- U vezi sa oton nadoknadon štete za ruvinjane klupe, sada san se sitija slučaja od početka ove godine, nakon šta je suciman naresla plaća - progovorija je El Tigre. Niki je nesritnik, teke pošprucan obnoć izaša iz birtije u Velikoj Gorici da bi zapeja kod zgrade HEP-a i revoltirano nogaman lupa po vratiman. Bija je nezadovoljan, jerbo mu je HEP isključija struju u kući, a vriđa je i policiju. Da in svima skupa “frak mater” i još ono šta normalno iđe uz to. Međutin, snimila ga je nadzorna kamera, završija je na sud, a sutkinja ga je otpremila u Remetinec. Nabaška je uvridija zatvorski sustav, jerbo je reka da je bolje u njegovoj kući bez struje nego u otomen pržunu.

- Eto, kada je d iza plaće suciman - nastavlja El Tigre - Plenki je reka da oto triba da bi se sustav uspješnije borija protiv kriminala. Pomisliš, saće sud dobro oderati nekoga kapitalca a la Škugor iz plinske afere, a onda u bajbukanu pospremu čovika kojemu je mrak pa na oči. Pa logično da mu je pa mrak, kada mu je HEP prikinija žice od struje!? Prema tomen…

- Prema tomen, moš lupati prid tv-kamerama i proći lišo, ka i naši saborski zastupnici, al’ ne smiš lupati po imovini HEP-a pozirajući da te snimi nadzorna kamera, to je - zaključila je cilu stvar Dobra Parona. Poželila je na kraju svojin najdražin mušterijaman da na lutriji osvoju makar razliku od plaće državnih dužnosnika - od ijadu i petsto do skoro dvi ijade eura. Od toga bi se lordovski proveli, a i nju bi dopala koja pinka…

07. rujan 2024 20:37