StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsad je i službeno

Bivši šef šibensko-kninskog HDZ-a je novi predsjednik Uprave Hrvatskih šuma: ‘Selidba u Zagreb je nužna‘

Piše Rozita Vuković/JL
25. studenog 2022. - 22:55

- U četvrtak sam i službeno preuzeo dužnost predsjednika Uprave Hrvatskih šuma i sada smo u fazi uhodavanja. Do sada sam bio savjetnik Uprave tako da sam već stekao uvid u posao - kazao je Jutarnjem listu jučer Nediljko Dujić, bivši gradonačelnik Skradina i bivši šef šibensko-kninskog HDZ-a, koji će se zbog novog posla morati preseliti u Zagreb.

"Preseljenje je nužno, ali uz sve teškoće koje će se javljati, smatram da imam dovoljno iskustva i znanja da mogu s kolegama kvalitetno obavljati posao", kazao je Dujić, podsjećajući da je Vlada na telefonskoj sjednici prije par dana za članove Uprave HŠ-a izabrala dosadašnje članove Igora Fazekaša i Antu Sabljića.

Dujić je, inače, na mjestu predsjednika Uprave Hrvatskih šuma naslijedio Krunoslava Jakupčića, koji odlazi u mirovinu. Dujić je bivši dugogodišnji gradonačelnik Skradina - koji je vodio punih 16 godina, a osam godina bio je zamjenik gradonačelnika. Tijekom 90-ih četiri je godine radio i u MUP-u.

Šest godina vodio je i HDZ-ovu županijsku organizaciju, a do promjene je došlo na zadnjim unutarstranačkim izborima na kojima se Dujić ponovno kandidirao, ali je izgubio od šibenskoga gradonačelnika Željka Burića. Ta promjena u HDZ-ovoj organizaciji nije bila neočekivana uzmu li se u obzir HDZ-ovi loši rezultati lokalnih izbora kada su izgubili cijelu tu županiju, zbog čega je vrh stranke odlučio napraviti promjene u tom ogranku.

Dujić je, inače, od početka 2018. godine do sada bio savjetnik HŠ-a za fondove Europske unije, razminiranje i protupožarnu zaštitu. Bio je i saborski zastupnik HDZ-a od 2016. do 2020. Prema informacijama iz stranačkih redova, godinama je bio u jako dobrim odnosima s bivšom kninskom gradonačelnicom Josipom Rimac protiv koje je, kao šef šibensko-kninskog HDZ-a, na kraju morao pokrenuti stegovni postupak kad ju je vrh HDZ-a odlučio izbaciti iz stranke.

05. lipanj 2023 18:30