StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetriječ premijera

Andrej Plenković: Zabranit ćemo rad nedjeljom. Tko ne želi raditi, neće moći dobiti otkaz

Piše Šibenski.hr
17. listopada 2022. - 19:59

Nakon večerašnjeg  sastanka predsjedništva HDZ-a javnosti se obratiO premijer Andrej Plenković.

- Da nije bilo intervencije vlade, gorivo bi jako poskupjelo. Ovo radimo kako bismo omogućili bolju situaciju za građane i poduzetnike - istaknuo je Plenković.

Govoreći o ponudi za sindikate, rekao je:

- Mi smo uspješni oko vođenja dijaloga sa sindikatima. Napravili smo ogromni iskorak u odnosu na druge vlade i sindikati to itekako znaju. Vjerujem da ćemo pronaći rješenje. Ponude koje su bile na stolu su bile dobre, a ja vjerujem da ćemo ih poboljšati.

Izjavio je i da neće doći na sjednicu Antikorupcijskog vijeća jer u to vrijeme treba dati izviješće o radu Vlade i obratiti se Vrhovnom Vijeću Ukrajine, ali i da Vlada "ima svoju agendu".

- Sutra imamo dogovoreni termin, raspravu koja će trajati nekoliko sati o aktivnostima vlade, a potom u 11 sati imamo obraćanje ukrajinskom parlamentu - kazao je Plenković te dodao da oporba sve aktivnosti vlade nastoji prikazati kao skretanje pažnje s Ine.

- Sve aktivnosti proteklih godina su u cilju skretanja pozornosti s Ine, a mi želimo skrenuti pozornost da je aferu u Ini otkrilo Ministarstvo financija - rekao je Plenković.

Komentirao je i novi rast cijene goriva te zabranu rada nedjelom.

- Mislim da neće doći do nestašice goriva, mi moramo pokušati da cijena bude priuštiva našim građanima. Nije dobro da imamo tako velik rast cijena derivata na Mediteranu. Razgovarat će se s malim distributerima, tjedan dana je nešto što oni sigurno mogu izdržati - ustvrdio je premijer.

- Napravit ćemo određene iznimke. Broj nedjelja koji bi bio radan bio bi 16 od 55, uz nekoliko iznimki za službe koje inače rade nedjeljom Svi koji rade nedjeljom će biti adekvatno nagrađeni. Oni koji rade u nekim tvrtkama, a koji ne žele raditi nedjeljom, neće smjeti dobiti otkaz - poručio je na kraju.

19. travanj 2024 19:28