StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetAfera curenja informacija

Andrej Plenković:  Nije normalno da iz DORH-a nestane tako važan pravosudni spis, očekujem od državnog odvjetnika da pojasni slučaj!

Piše Ante Talijaš
5. listopada 2018. - 14:27

- Očekujem i tražit ću da glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić pojasni situaciju o nestanku pravosudnog spisa – kazao je danas predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Šibeniku odgovarajući na novinarska upita o aferi "curenja informacija" u policijskoj istrazi prije sedam godina, u kojoj se našao njegov zamjenik dopredsjednik HDZ-a Milijan Brkić.


Premijer Plenković je još ustvrdio kako zasigurno ne može biti normalno da nestane tako važan pravosudni spis, te je dodao kako da ne zna je i li u ovoj aferi bilo zataškavanja.


- O tom-potom – rekao je predsjednik HDZ-a Plenković upitan od novinara kada će zbog ove afere posegnuti za konkretniom mjerama u stranačkim redovima, te je dodao kako su ove teme procurile u javnost bez njegova osobnog upliva ili nekoga iz vrha HDZ-a, odbacivši još jednom tezu da se radi o unutarstranačkom sukobu.


Inače, Plenković je održao  uvodni govor na konferenciji "Dani regionalnog razvoja i europskih fondova", koja je u šibenskom Solarisu okupila 700 sudionika i trećinu ministara, a potom se sastao sa članovima Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije.

 

Radne sastanke će danas održati i sa članovima ŽO HDZ-a Zadarske, a onda i Ličko-senjske županije. U njegovoj pratnji bili su i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević, međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović i predsjednik Zajednice
utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica.

 

03. svibanj 2024 06:15