StoryEditorOCM
Crna kronikaobračun u Unešiću

Umjesto fešte, masovna tučnjava: na proslavi titule Zagore žestoki momci se potukli zbog pečenog mesa

Piše Šibenski.hr
31. svibnja 2023. - 09:49

U Policijskoj postaji Drniš u tijeku je kriminalističko istraživanje povodom događaja u Unešiću od 27. svibnja u večernjim satima kad je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više osoba, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Da pojasnimo, radi se o masovnoj tučnjavi koja je izbila nakon završetka nogometne utakmice između unešićke Zagore i Splita. Nemile scene dogodile su se na fešti kojom su Unešićani htjeli proslaviti titulu prvaka 3.HNL jug. Međutim, umjesto fešte nazočni su svjedočili šakačkom obračunu.

Da stvar bude još redikuloznija, momci su se potukli oko besplatnog mesa kojim je domaćin htio počastiti okupljene. Dakle, razmirice je izazvalo pitanje tko će dobiti rebra, a tko papršnjak?

Evo što su o tom događaju kazali su u šibenskoj policiji:

- Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je, nakon nesporazuma oko raspodjele mesa kojim je nogometni klub častio navijače i goste nakon promocije u viši rang natjecanja, 64-godišnjak vrijeđao 58-godišnjaka koji je dijelio meso. Nakon vrijeđanja je izbio tjelesni sukob između više osoba u kojem su 58-godišnjak i 56-godišnjak udarali 64-godišnjaka koji je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Dvojica osumnjičenika, 58-godišnjak i 56-godišnjak, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda, su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Također protiv još četiri osobe, starosti 31, 46 i 56 godina, te 64-godišnjaka zbog kojeg je započelo narušavanje, podnesen je Optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

20. travanj 2024 16:03