StoryEditorOCM
Crna kronikaOsvetnički pohod

U zatvoru završili 25- godišnjak i 21- godišnjak: Oni su dan nakon utakmice Šibenik- Hajduk izvršili dva napada na osobe iz automobila splitskih tablica u Šibeniku

Piše Šibenski.hr
30. listopada 2017. - 19:30

Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku privedena su dvojica hrvatskih državljana, i to jedan hrvatski državljanin (1992.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz čl. 323.a. Kaznenog zakona i drugi hrvatski državljanin (1996.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. KZ-a. izvijestili su iz šibenskog DORH-a u ponedjeljak poslijepodne.

Kako navode u šibenskom tužiteljstvu, postoji osnovana sumnja da je 25-godišnjak 26. listopada 2017. oko 18 sati u Bosanskoj ulici u Šibeniku, bez ikakvog stvarnog razloga i povoda, koristeći činjenicu što se automobil marke Peugeot 206 splitskih registarskih oznaka zaustavio pred raskrižjem zbog gužve, dotrčao do tog automobila, otvorio vrata na mjestu suvozača te osobu koja je sjedila na tom mjestu više puta udario nogom i šakom po glavi, što je kod oštećenika stvorilo strah i osjećaj poniženja.

Nadalje, u šibenskom DORH-u osnovano se sumnja da je 21-godišnjak 27. listopada 2017. pola sata iza ponoći u Šibeniku, upravljao automobilom marke Kia Ceed u kojem su bile, za sada, još tri nepoznate osobe, i ugledao na zemljanom proširenju nasuprot stanice za tehnički pregled zaustavljeno vozilo splitskih registarskih oznaka.

Sva četvorica su došla do vozila i bez povoda i razloga; u cilju da ih teško tjelesno ozlijede; uz uvredljive povike metalnim palicama počeli udarati po staklima vozila te je razbijeno staklo suvozačkih vrata i udarena jedna osoba u vozilu u predjelu desnog ramena i desne noge.

Daljnji napad je spriječen jer je vozač pokrenuo vozilo i udaljio se, a osumnjičenik je s dvije osobe počeo trčati za drugom osobom iz vozila, koji se, da izbjegne napad, dao u bijeg, no u tome nije uspio jer su ga ova trojica sustigla i počela tući metalnom palicom i nogama po glavi i tijelu zadavši mu tešku tjelesnu ozljedu. U DORH-u kažu da su mu izbili dva prednja zuba, napukli jedan zub, te zadali više hematoma po glavi i tijelu.

Nakon ispitivanja osumnjičenika, ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv prvoosumnjičenika (1992.) zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, i protiv drugoosumnjičenika (1996.) zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na supočinitelje, što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor.

Dakle, oba napada su se dogodila dan nakon nogometne utakmice Šibenika i Hajduka uoči koje su pripadnici Torcide napali Funcute na Strom pazaru u Šibeniku i pritom teško ozlijedili Igora Anakovića (43), tajnika šibenske navijačke udruge. Neslužneno se doznaje kako su ova dva napada na osobe iz automobila splitskih registracija svojevrsni osvetnički pohod.

05. srpanj 2024 19:02