StoryEditorOCM
Crna kronikabolja situacija

Vatrogasci uz pomoć tri kanadera stavili pod kontrolu vatru na Jelinjaku, u tijeku je dogašavanje

Piše Šibenski.hr
16. srpnja 2023. - 10:50

NOVO

Kako smo oko podneva doznali od Darka Dukića, županijskog vatrogasnog zapovjednika, situacija na požarištu na Jelinjaku je puno bolja nego prije sat ili dva.

Naime, zemaljske vatrpgasne snage uz pomoć tri kanadera relativno brzo su stavile požar pod kontrolu i u tijeku je dogašavanje.

Inače, vatra je zahvatila istočnu stranu brda Jelinjak prema mjestu Vrsno i nije ugrozila stambene objekte.

 

RANIJE

Oko 10 sati došlo je do aktivacije požara na području Grebaštice. Trenutno gase dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415, treći je u dolasku, te 43 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Prema informacijama koje smo dobili od šibenskih vatrogasaca, gori na brdovitom terenu, a zahvaćena je površina od 5-6 hektara.

Kako se doznaje u šibenskom Centru 112 ponovno se aktivirao požar na brdu Jelinjak. Centar 112 dobio je dojavu o požaru u nedjelju nešto iza 9,30 sati.

Zemaljskim snagama trenutačno pomažu dva kanadera.

Podsjetimo, veliki požar na području Grebaštice planuo je u četvrtak u 11,11 sati. Poslije teške borbe s vatrenom stihijom, u petak je stavljen pod kontrolu, dok je u subotu u 8,30 proglašen lokaliziranim.

Međutim, vatra je jutros ponovno buknula na tom terenu.

03. lipanj 2024 05:48