StoryEditorOCM
Crna kronikaprijeti mu zatvor

Lopov iz naše županije pokušao ukrasti čak 50 pašteta, prijete mu četiri mjeseca zatvora

Piše Vladimir Urukalo
5. lipnja 2024. - 13:37

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo u optužnici podignutoj protiv 28-godišnjeg A. N. iz Knina predložilo je sudu da ga se kazni s četiri mjeseca zatvora, i to zato što je ukrao ukupno 50 pakiranja pašteta!

Doduše, mladi je Kninjanin u posljednjih pet godina već višestruko pravomoćno, uglavnom uvjetno, kažnjavan na raznim hrvatskim sudovima zbog krađa, a ovaj put ga terete da je 4. rujna 2023. godine nešto prije 16 sati došao u trgovinu "Tommy" u ulici Svetog Petra u Splitu.

S polica je, prema optužnici, uzeo, odnio i za sebe zadržao deset pakiranja "Pik" čajne paštete i četrdeset pašteta "Argeta" od 40 grama sveukupne vrijednosti od 108,05 eura.

Na ispitivanju u policiji sve je priznao i pokajao se kazavši da je paštete ukrao zbog teške financijske situacije, a njegov čin zabilježen je i na nadzornim kamerama trgovine.

- Imajući u vidu težinu djela, okolnosti pod kojima je isto počinjeno, kao i okolnost da je okrivljenik prethodno višestruko osuđivan za kaznena djela imovinskog karaktera, smatram da je predložena bezuvjetna kazna zatvora razmjerna stupnju krivnje okrivljenika, pogibeljnosti djela i svrsi kažnjavanja - stoji, uz ostalo, u optužnici splitskog ODO-a.

image

Meta mladog kradljivca bile su paštete (ilustracija)

Shutterstock
15. lipanj 2024 23:25