StoryEditorOCM
Crna kronikajoš jedna žrtva

Naivni Šibenčanin nasjeo na sumnjivi telefonski poziv, ostao je bez 750 eura

Piše K. G.
4. srpnja 2024. - 13:39

Naivni Šibenčanin star 48 godina postao je još jedna u nizu žrtava domišljatih prevaranata. Ovaj Šibenčanin nasjeo je na trik i ostao bez 750 eura.

Kako su naveli iz Policijske uprave šibensko-kninske, jučer je nepoznati počinitelj na štetu 48-godišnjaka počinio kazneno djelo računalne prijevare. Naime, oštećeni je zaprimio telefonski poziv od njemu nepoznate osobe da ostvaruje pravo na akciju vezano za trgovanje kripto valutama te da ukoliko želi trgovati mora uplatiti 150 eura i instalirati mobilnu aplikaciju, što je oštećeni i učinio.

- Istog dana, u drugom telefonskom razgovoru od oštećenog je zatraženo da na svoju bankovnu karticu uplati novčani iznos od 600 eura kako bi mogao dobiti uplatu od trgovanja kripto valutama u iznosu od 550 eura, te da dostavi fotografiranu bankovnu karticu i osobnu iskaznicu, što je isti i učinio. Nakon navedene radnje oštećeni je provjerom bankovnog računa shvatio da je prevaren i doveden u zabludu, budući mu je s računa podignut iznos od 750 eura.

Protiv nepoznatog počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja- rekla je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

04. srpanj 2024 13:39