StoryEditorOCM
Crna kronikaizjave svjedoka

Mladi Slavonac napravio iznered u Vodicama: ‘Tko zna što je uzeo. Pjena mu je išla na usta, a stol kojeg dvojica jedva mogu pomaknuti - bacio je k‘o od šale!‘

Piše Zdravko Pilić
21. veljače 2021. - 18:54
Mladi Slavonac satima je prijetio s vrha zgrade, a u međuvremenu je provalio u stan Marina MikšićaNikolina Vuković Stipaničev/Cropix, Zdravko Pilić

Tri i pol sata – gotovo čitavo nedjeljno poslijepodne – u Vodicama je trajala drama s mladićem u ranim dvadesetim godinama koji se popeo na vrh poslovne zgrade tvrtke Mikšić. d.o.o u centru mista. I odbijao sići dolje, prijeteći da će se baciti s nje na asfalt.

Nije popuštao satima, unatoč naporima policije i policijskih pregovarača, hitne pomoći i vatrogasaca koji su ubrzo blokirali centar mjesta u nadi da će ga uspjeti uvjeriti da siđe na sigurno.No, kako se uoće obreo na vrhu zgrade 'Bipe'?

Među Vodičanima se brzo pronijela priča kako je riječ o dečku iz Slavonije, navodno iz okolice Županje, koji je s društvom proveo nekoliko dana u Splitu, na proslavi 110. godišnjice Hajduka, čiji je navodno navijač. Na povratku iz Splita, ekipa je svratila u Vodice, a momak je očito bio pod utjecajem opijata, jer je njegovo ponašanje bilo sve prije negoli normalno.

'Najprije je uletio u kladionicu 'Germania' koja je tu u blizini, negdje oko 13 sati, ponašao se nesuvislo, ulazeći iza pulta, a preplašenoj djelatnici je rekao da se ne boji, da ga novac ne zanima. Uzeo je samo sredstvo za čišćenje stakla(?!) i izletio vani.' - kazao nam je jedan od mještana Vodica, tvrdeći kako je isti taj momak jutros bio na krovu jednog mještanina, izvjesnog Roce, zvanog Lingoš, odakle ga je ovaj potjerao.

- 'Dečko je bio skroz 'razvaljen'!' - kazao nam je Vodičanin.

- 'Droga, nema bit što drugo!'

A onda je oko 14 sati uletio u stan Marina Mikšića, vlasnika zgrade u kojoj je 'Bipa' u najmu, a koji se nalazi na gornjem katu, gdje je i terasa na koju se momak popeo. Razvalio je nogom aluminijska vrata, napravio cijeli rusvaj koji je Mikšić – inače predsjednik Gradskog vijeća Vodica - zatekao kad je nedugo zatim, došao u stan.

– Ja sam bio kod prijatelja na nedjeljnom ručku, pravio je peku, a onda mi je sve prisjelo. Ženi mi je javila prijateljica da se kod mene nešto čudno događa. Kad sam doletio, imao sam što i vidjeti. Pitao sam ga što hoće, mogu li mu kako pomoći, ali on se ponašao skroz nesuivslo. Non – stop je ponavljao kako on neće odgovarati za nešto, da su ga prijatelji zeznuli, da su mu smjestili, da su mu namjestili...

Pjena mu je bila na ustima, bio je skroz unezvjeren, izobličen. Strašno! Govorio sam mu da dođe, da će sve biti u redu, da neme veze za ovo što je napravio, pokušavao ga smiriti, da siđe, da ne radi gluposti, ali ništa. Popeo se na onaj dio terase gdje je zastava i ni makac, prijetio je da će se baciti, da ne prilazim- pričao nam je Mikšić.

Uto su stigli i policija, vatrogasci, Hitna, bili su tu navodno i neki – odnosno barem jedan - od njegovih prijatelja iz društva. Predstava i napetost u Vodicama je trajala do pet sati, a onda je policijska strpljivost i umješnost očito dala ploda. Dečko je sišao, da bi ga policija točno u 17 sati kolima Hitne pomoći odvela. Da mu se ukaže pomoć, ali i da se dalčjnom istragom utvrde motivi i čitav tijek događaja zbog kojeg je u nedjelju brojnim Vodičanima prisjeo nedjeljni ručak. Pogotovo obitelji Mikšić kojima je, priznaju nam, u jednom momentu kroz glavu prošlu.

– 'Sreća što je stan bio prazan. I sreća što nas 11 godišnji sin u tom trenutku nije bio unutra sam, sa slušalicama na ušima, zabavljen igricama na Playstationu. Tko zna kakva je drama mogla nastati. I tko zna na čemu je dečko bio. Teški hrastovi stol, koji dva čovjeka jedva mogu pomaknuti, on je prevrnuo i izgurao iz blagovaonice na terasu kao da je trijeska. Za to je trebala nadljudska snaga - kazao nam je Marin Mikšić sretan što je na koncu sve dobro završilo.

I po njih i po dečka o kojem će šibenska policija tek objaviti službene podatke, nakon dovršetka istrage, koja je u nedjelju navečer, u vrijeme završetka ovog teksta, još trajala.

25. travanj 2024 18:21