StoryEditorOCM
Crna kronikaskandalozna proslava

Dok je cijela zemlja tugovala, oni slavili pucnjevima iz kalašnjikova: zbog suludog dočeka u Lici reagirala policija, dvoje uhićenih

Piše Mario Pušić/JL
5. siječnja 2021. - 18:13
Snimka koja je kolala društvenim mrežama prikazuje dvojicu mladića kako pred djecom pucaju iz kalašnjikovaFacebook

U vrijeme dok je Hrvatska tugovala duboko potresena tragedijom izazvanom potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, svaka je pretjerana proslava Nove godine bila neumjesna, a ono što se dogodilo u Lici moglo bi se nazvati čak i obijesnom.

Kako javlja danas u popodnevnim satima PU ličko-senjska, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Perušića i 27-godišnjakom s područja Gospića zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

- Postupajući po snimci koja se pojavila na jednoj društvenoj mreži, policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršili pretrage na više lokacija na području Perušića i Gospića, te su kod 27-godišnjaka s područja Gospića pronašli automatsku pušku, 81 komad streljiva za tu pušku i šest bombi, koje je neovlašteno posjedovao. Također je utvrđeno da je u novogodišnjoj noći u Perušiću neovlašteno pucao iz vatrenog oružja, tj. iz automatske puške - kažu u policiji, a prenosi Jutarnji list.

Daljnjim pretragama kod 26-godišnjaka iz Perušića pronađena je poluautomatska puška i zračnica. Pronađeno oružje, streljivo i bombe od njih su privremeno oduzeti, te će protiv osumnjičenika biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok će 27-godišnjak zbog počinjenog prekršaja neovlaštenog pucanja biti priveden uz optužni prijedlog nadležnom sudu.

Neslužbeno se doznaje da je iz automatske puške AK-47 u novogodišnjoj noći pucao Ivan Odorović (27), te mu je ona oduzeta zajedno sa streljivom i bombama, dok je njegovom kompanjonu Darku Amiću (26) oduzeta poluautomatska puška i zračnica.

Osim s oružjem dvojac se pohvalio i povećom količinom novca koji su rasporedili po stolu dok su konzumirali alkohol.

Doznaje se i da je policija tragala i za tim novčanicama nastojeći utvrditi porijeklo, odnosno utvrditi ima li veze s kaznenim djelo, ali do novca nisu došli. S obzirom da su neki članovi obitelji dvojice mladića korisnici programa socijalne skrbi, koji lijepi novac okreću i na državnim poljoprivrednim poticajima, moguće je potječe iz ta dva izvora. Nije isključeno ni da je iz nekog kaznenog djela, no to će policija otkriti, piše Jutarnji list.

28. travanj 2024 04:07