StoryEditorOCM
Crna kronikaizvijestila policija

Djeca na području Šibenika pronašla automatsku pušku, a poljoprivrednik iskopao neeksplodiranu minobacačku granatu!

Piše Šibenski.hr
12. travnja 2021. - 14:30

Prilikom obavljanja poljoprivrednih radova na području Šibenika muškarac je, u subotu 10. travnja, pronašao jednu neeksplodiranu minobacačku granatu, dok su istog dana djeca u prirodi pronašla pušku M48 i automatsku pušku, obje bez pripadajućeg streljiva, priopćili su iz šibenske policije.

"Ovom prilikom pozivamo građane da oružje koje posjeduju ne bacaju na otpad ili u prirodu jer takav način odlaganja oružja može biti poguban, kao i da pronađeno oružje nikako ne diraju sami već da o pronalasku odmah kontaktiraju policiju na broj 112 ili se jave u najbližu Policijsku postaju, a sve kako bi se zbog nestručnog rukovanja ili znatiželje izbjegle moguće tragedije", poručili su iz PU šibensko-kninske.

Također, iz policije javljaju da je anonimni građanin dragovoljno predao oružje kojom prilikom je u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ izuzeto i u skladište Policijske uprave šibensko-kninske pohranjeno 55 komada streljiva različitog kalibra.

- Zahvaljujemo savjesnom građaninu te pozivamo ostale građane koji još uvijek posjeduju neregistrirano oružje, streljivo, eksplozivna i druga opasna sredstva da ih dragovoljno, bez bojazni od ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija, predaju policiji - navodi se u policijskom priopćenju.

25. travanj 2024 06:28