StoryEditorOCM
Crna kronikaZADOBIO TEŠKE OZLJEDE

Divlja vožnja u okolici Primoštena: Nijemac u pokušaju pretjecanja izgubio nadzor nad vozilom i prevrnuo se na krov

Piše T. V.
15. ožujka 2024. - 10:38

Jučer, 14. ožujka oko 14 sati na državnoj cesti D-8 u blizini Primoštena dogodila se prometna nesreća u kojoj je 27- godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede. 

Prometna nesreća se dogodila na način da je 27-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom njemačkih nacionalnih registarskih oznaka, dolaskom do lijevog preglednog zavoja, vršeći radnju pretjecanja teretnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila, te u zanošenju s vozilom prelazi na dio kolnika namijenjenom ulazu i izlazu pristupne ceste, gdje vozilom udara u osobni automobil šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak, doznajemo do šibenske policije. 

Od siline sudara odbija se od vozilo kojim je upravljao 60-godišnjak, te u zanošenju  izliječe van kolnika, kojom prilikom dolazi do prevrtanja na krov.

- U Općoj bolnici u Šibeniku 27- godišnjem vozaču okvalificirane su teške tjelesne ozljede, te je zadržan na bolničkom liječenju. Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 27-godišnjeg vozača je podnesen Obavezni prekršajni nalog i izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku - izjavila je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

28. travanj 2024 18:19