StoryEditorOCM
Zanimljivostiprogram štednje

Vaš omiljeni lanac trgovine odjećom zatvara svoje poslovnice diljem Europe: bez posla će ostati 1500 radnika

Piše Šibenski.hr
2. svibnja 2023. - 10:39

Broj prodavaonica modne marke H&M u Njemačkoj u kontinuiranom je padu još od 2019. godine. Za sad su zatvorene poslovnice na 38 lokacija, što je broj ukupnih poslovnica spustilo na 430, a bez dvojbe znamo da će ih u budućnosti biti još manje, piše Luftika.

Naime, Njemački mediji navode kako H&M u 2023. godini planira zatvoriti više poslovnica. Trenutno se zatvara poslovnica u ulici Schildergasse, u njemačkom gradu Kölnu. Posljednji dan rada ove poslovnice bio je 29.travnja. U svibnju modni lanac otvara još četiri poslovnice u najvećem njemačkom gradu.

H&M također zatvara i prodavaonicu u Hannoveru. Kako navode mediji, 28. listopada će biti zadnji dan rada u ovoj poslovnici, stoga će od studenog H&M imati tri poslovnice u tom gradu.

U njemačkom trgovačkom centru Ernst-August-Galerie H&M proširuje prodajni prostor za 400 kvadratnih metara, kako bi se ondje mogla nuditi i linija "Divided".

"Poslovnice se moraju zatvoriti iz ekonomskih razloga“, objasnio je H&M. U rujnu 2022. H&M je najavio program štednje koji bi trebao uštedjeti oko 180 milijuna eura godišnje.

U studenom 2022. grupa je objavila i kako će ukinuti 1.500 radnih mjesta. Osim toga, predviđeno je daljnje smanjenje mreže poslovnica, a zatvorit će se i oko 100 prodavaonica širom sveta.

Tekstilna industrija trenutno proživljava teška vremena. Samo u Njemačkoj je tijekom posljednjih nekoliko tjedana prijavljeno nekoliko bankrota.

27. travanj 2024 03:40