StoryEditorOCM
Zanimljivostizapošljavala 235 radnika

Robna kuća bila je najveći prodajni prostor u Dalmaciji. Na velebnom zdanju Šibenčanima su zavidjeli i susjedi

Piše Šibenski.hr
24. svibnja 2023. - 12:34

Prije više od 40 godina u Šibeniku se otvorila Robna kuća. Velebno zdanje, kako je tada pisao naš Šibenski list, otvoreno je 1980. godine.  U to vrijeme ‘Šibenka‘ je bila najveći prodajni prostor u Dalmaciji na kojem su mu zavidjeli i susjedni, veći gradovi poput Zadra i Splita.

Evo što su kolege ‘Šibenskog‘, zabilježile s otvaranja trgovačkog centra na čijem je otvorenje prisustvovalo čak 400 ljudi:

Danas naš grad dobiva najreprezentativniji objekt u povijesti šibenske trgovine — robnu kuću »Šibenka«. Svečano otvaranje zakazano je za 11 sati. Prigodni - referat pročitat će direktor robne kuće, Maksim Brkić - Pancirov.

image

Robna kuća u fazi završnih radova

Šibenski List/arhiva/

Građanima Šibenika robnu kuću na korištenje presijecanjem vrpce predit će naš sugrađanin, predsjednik Ustavnog suda Jugoslavije, Nikola Sekilić - Bunko. Za čin svečanog otvaranja očekuje se oko 400 uzvanika, od kojih oko 150 poslovnih partnera »Šibenke«, među kojima i onih koji su sudjelovali u zaokruženju financijske konstrukcije, predstavnici društveno-političkog života općine i Dalmacije, predstavnici Klubova prijatelja Šibenčana iz Zagreba i Beograda, predstavnici izvođača »radova i dobavljača opreme.

image

Nikola Sekulić - Bunko na otvaranju Robne kuće

Šibenski List/arhiva/

Riječ je o velebnom zdanju, s najvećim prodajnim prostorom u Dalmaciji (6000 četvornih metara prodajnog prostora), u vrijednosti od 220 milijuna -dinara. Tome valja pridodati oko 2000 četvornih metara prostora za parkiranje. Robna kuća »Šibenika« zapošljavat će 235 radnika. Samo u 13 odjeljenja i u samoposluživanju radit će 166 prodavača.

19. travanj 2024 15:17