StoryEditorOCM
Zanimljivostijoš jedan gaf

Predsjednik Biden se potpuno izgubio na UN-ovoj pozornici, naljutio je ‘i šefa i stanicu‘: ‘Čujete li me?!‘

Piše vijesti sd
21. rujna 2023. - 11:16

Joe Biden (80) je odlutao s UN-ove pozornice bez rukovanja s brazilskim predsjednikom Luizom Inácijem Lula da Silvom nakon govora dvojice predsjednika.

Lula (77) bio je vidno iziritiran nakon što je zajedno s američkim predsjednikom govorio o nastojanjima da se poboljšaju prava radnika u obje zemlje, prenosi Jutarnji list.

Diplomatski sastanak je odmah na početku bio obilježen poteškoćama jer se Biden dolazeći na pozornicu prvo zabio u brazilsku zastavu, a na kraju se, odlazeći s pozornice, zaboravio rukovati sa svojim južnoameričkim kolegom.

Biden je održao pomalo nepovezan govor o ‘ekonomskoj viziji prema kojoj bi ekonomiju trebalo graditi od sredine prema van i odozdo prema gore, a ne odozgo prema dolje‘ dok je Lula sve to u čudu promatrao i slušao.

image
Jim Watson/Afp

Dok je govorio predsjednik Brazila, Biden je petljao sa svojim slušalicama preko kojih je slušao prijevod Lulinog govora.

‘Čujete li me, predsjedniče Biden? Ovo je povijesni trenutak za Brazil i za SAD‘, kazao je Lula na početku svog izlaganja.

‘Predsjedniče Biden, čujete li me?‘, pitao je iznervirani Lula ponovno. ‘Čujete me? U redu, dobro.‘

Dvojici predsjednika na pozornici se nakon toga pridružio generalni direktor Međunarodne organizacije rada Gilbert Houngbo, a kad su izlaganja bila gotova, Biden se rukovao samo s njim, a brazilskog predsjednika zaboravio.

Lula je na sve odmahnuo rukom i udaljio se s pozornice.

27. travanj 2024 22:48