StoryEditorOCM
ZanimljivostiSrce slomljeno

Poznati šibenski kolekcionar nudi utjehu: Englezima 50 posto popusta, a Francuzi će dobiti 75 posto

13. srpnja 2018. - 10:54

Bidni Englezi, nije in lako. Ka da nije dosta šta su ispali s prvenstva, šta in je – kako će reć i njihov izbornik Gareth Southgate – "srce slomljeno", nego su još i predmet zajebancije čitavog virtualnog svita na internetu. I ne samo na internetu, nego i na šibenskim ulicama. Tako je i Srećko Vukšić, poznati šibenski kolekcionar i voditelj sajma antikviteta kod Svetog Frane, privukao pažnju svekolikog općinstva svojom objavom na zidu kako tijekom četvrtka Englezi kod njega imaju 50 posto popusta. Ili, crno na bilo – "Today, english people 50 posto discount!".

– A šta ću od njih, jadnih, moram im nekako ublažit tugu što su ispali, odnosno što smo ih izbacili s Mundijala. Već su se vidili u finalu, a sad će se morat zadovoljit s borbom za treće misto – kazao nam je Srećko. Koji je zajedno sa svojom suprugom Žanom, Ruskinjom koja je zajedno s njim navijala za "vatrene" i kada su prije neki dan igrali sa "Zbornajom komandom", već pripremio sličnu "akcijsku ponudu" i za francuske turiste. Njima je pripremio "diskont" od čak 75 posto, ispisao ga na francuskom i okačit će ga na zid dan nakon finala. Da i njih malo utješi, jer je siguran da će ih "vatreni" rastužiti na terenu.

– Riješit ćemo tu utakmicu ranije, pobijedit ćemo i postati svjetski prvaci u regularnom dijelu, bez produžetaka, i bez drame s penalima. Siguran sam u to, kao što sam bio siguran i u pobjedu nad Englezima i potpuno miran čak i onda kad su oni vodili s jedan prema nula. Znao sam da su naši dovoljno jaki i da imaju snage za preokret – kazao nam je Vukšić.

Čiji je "english discount" brzo postao viralni hit. Turisti ga slikaju i "šalju dalje". Uz povike – Viva Croatia, Viva Espana. A Talijani, stari trgovci, pitaju – "Ima li za nas šta mukti? Jer, mi nismo ni došli do prvenstva, ispali smo još u kvalifikacijama...".

28. rujan 2024 15:25