StoryEditorOCM

Napravljena lista najljepših mjesta u bivšoj Jugoslaviji; četiri su u Lijepoj našoj! Evo o kojim lokacijama se radi

Piše Mozaik SD
25. srpnja 2023. - 13:11

Nije lako odabrati najljepše mjesto u nekoj državi. Težak je to zadatak, no svjetski putnik, najpopularniji bosanskohercegovački avanturist i putopisac Robert Dacešin odvažio se odraditi upravo to. Odabrati najljepša mjesta na teritoriju kojeg je nekada obuhvaćala Jugoslavija, izvještava N1.

image
Robert Fajt/Cropix

Ovaj pustolov iz Banje Luke, koji je napustio klasični uredski posao od 8 do 16 kako bi putovao svijetom, a svoje dojmove prenosio u videozapisima na YouTube kanalu na kojem ga prati više od 100.000 obožavatelja u videozapisu pod nazivom "Ovo je 10 najljepših lokacija u bivšoj Jugoslaviji", koji je dosad pregledalo više od četvrt milijuna ljudi, izdvojio je magična mjesta koja su ga osvojila svojim prirodnim ljepotama, arhitekturom, kulturom i gastronomskom ponudom.

image
/Shutterstock

Među deset odabranih, prekrasnih lokacija čak njih četiri nalazi se u Hrvatskoj. Štoviše, na prvom mjestu ljestvice najljepših mjesta bivše Jugoslavije Robert Dacešin stavio je Hrvatski nacionalni park Plitvička jezera.

Treće mjesto ljestvice rezervirano je za otok Hvar, šesto mjesto za Dubrovnik, dok se na desetom mjestu liste nalazi Šibenik.

image
Tom Dubravec/Cropix

Na Robertovu popisu najljepših mjesta u bivšoj Jugoslaviji nalaze se i divna mjesta iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije, piše N1.

image
‘suncani Hvar‘/

Top deset najljepših mjesta u bivšoj Jugoslaviji prema izboru Roberta Dacešina:

- NP Plitvička jezera, Hrvatska

- Ohrid, Makedonija

- Otok Hvar, Hrvatska

- Kotor, Crna Gora

- Nacionalni park Tara, Srbija

- Dubrovnik, Hrvatska

- NP Sutjeska, Bosna i Hercegovina

- Bled, Slovenija

- Novi Sad, Srbija

- Šibenik, Hrvatska.

27. travanj 2024 15:39