StoryEditorOCM
ZanimljivostiU PODCASTU KOD ANE

Goran Višnjić otkrio što bi radio u Šibeniku da nije postao glumac, ali i zašto ne želi da mu djeca odrastaju u Hrvatskoj

Piše Šibenski.hr
17. listopada 2022. - 14:58

Goran Višnjić je stekao svjetsku slavu ulogom u seriji "Hitna služba", a u Hrvatskoj je bio zvijezda i prije.

naočiti šibenčanin izazivao je veliku pažnju već od prvih kazališnih uloga, medijima je bio uvijek zanimljiv, a sve je "eksplodiralo" kad je započeo vezu s Ivanom Vrdoljak, kćerkom redatelja Andrije Vrdoljaka, s kojom se i vjenčao, te kasnije zasnovao veliku obitelj u Los Angelesu, gdje je nastavio graditi karijeru.

Goranov život su pratili usponi, ali i veliki skandal, kao što je bila ljubavna afera u rodnom Šibeniku, iz koje se rodila njegova izvanbračna kći.

Višnjić je gostovao u podcastu Ane Radišić gdje je otvoreno govorio o mnogim temama i vlastitim slabostima, između ostalog, i o tremi.
"Što sam stariji, to sam tremu naučio usmjeravati u dobrom smjeru, odnosno iskoristim je pozitivno. Ono na što se nikad nisam naučio su audicije, nikad ih nisam volio, naročito kad su uživo. Tu tremu nisam naučio iskontrolirati.

Ako se moram sam snimiti za audiciju i poslati snimku, sve je okej, ali audicije uživo su jedina stvar u mom poslu koju još uvijek pokušavam riješiti.“

Ističe i koliko je zahvalan na glumačkom talentu, ali naglašava i da talent bez rada nema puno smisla.

"Moj cijeli život počiva na talentu koji mi je poklonjen. Da se nisam upisao na Akademiju dramskih umjetnosti, najvjerojatnije bih završio za profesora povijesti i zemljopisa, radio u Šibeniku i glumio u amaterskom kazalištu“ - ustvrdio je Goran, koji je svoje prve glumačke korake napravio upravo u rodnom gradu kad je imao deset godina. Priznaje, i sad se živo sjeća s koliko žara su kao djeca pristupali predstavama i probama.

Goran Višnjić se s obitelji prije dvije godine, nakon 20 godina života u Americi, preselio u Englesku, u pitoreskni Cornwall.

Otkrio je da je jedan od razloga bio život njihove djece.

"Jedan od razloga zašto smo u Engleskoj, a nismo u Hrvatskoj je to što u Hrvatskoj ipak više ljudi zna tko sam. Koliko god je to nekad zahvalno, jer vam se možda progleda kroz prste za neke stvari, s druge strane djecu gledaju ili pozitivno ili negativno kroz njihova oca.

Mislim da im to ne treba, ne želim da imaju tu prtljagu. Vidio sam jako puno primjera gdje su roditelji poznate osobe, a klinci se u tome pogube“, kazao je Goran.

Iako se njegov život čini kao priča o američkom snu, Višnjić je istaknuo da on na svoj uspjeh ne gleda tako.

"Mislim da je puno toga još preda mnom, imam još velikih želja. Ne mislim da sam gramziv, nego želim napraviti stvari koje prije nisam napravio" - ustvrdio je slavni šibenski i hollywoodski glumac.

Cijeli intervju možete pogledati u videu:

 

 

25. travanj 2024 11:49