StoryEditorOCM
ZanimljivostiSVEČANO u Trokutu

Bira se nova ‘Šibenska grandeca‘: Branka, Sineva, Katarina, Helena, Vanja, Maja i Edita žene su koje pomiču granice

Piše Katarina Rudan
3. ožujka 2022. - 17:31

Šesta je godina od kako se u organizaciji Udruge „Volim Šibenik“ bira „Šibenska grandeca“, žena koja svojim djelovanjem pomiče granice i ostavlja trag u zajednici u kojoj živi. Koja će tu prestižnu titulu ponijeti ove godine, Povjerenstvo za izbor odlučilo je u četvrtak, a javnosti će biti poznato u petak, 4. ožujka.

Proglašenje „Šibenske grandece 2022.“ održat će se na svečanosti u Centru za poduzetništvo i nove tehnologije Trokut, s početkom u 18 sati. Diana Ferić iz Udruge „Volim Šibenik“ kaže da izabrati jednu između sedam kandidatkinja koliko ih s ove godine našlo u konkurenciji za u prestižnu titulu, Povjerenstvu nije bilo nimalo lako.

- Moja ocjena kao člana Povjerenstva jest da je ove godine bilo najteže odlučiti se koju od sedam žena izabrati za grandecu, a isti „problem“ imali su i ostali članovi. Kada smo objavili da tražimo prijedloge, nismo mogli pretpostaviti da će toliko prijedloga stići. Čak smo strahovali da ih neće biti dovoljno! Ali, kad su prijedlozi počeli stizati, dogodilo se da je najveći broj nominiranih žena bio upravo ove godine. Sve smo prijedloge analizirali i prema ocjeni članova Povjerenstva sedam žena se našlo među kandidatkinjama.

Ovo nije fraza, ali sve one zaista zaslužuju ponijeti titulu „Šibenske grandece“. Mi smo izabrali jednu među jednakima, a sve druge imaju priliku ponovo biti kandidirane pošto su to uglavnom mlade žene, što mi je posebno drago, i uvjerena sam da će u vremenu i godinama pred nama napraviti još puno, puno dobrih stvari za lokalnu zajednicu te da će neka od njih jednog dana sigurno postati „Šibenska grandeca“ – izjavila nam je Diana Ferić.

U konkurenciji za grandecu bile su: Branka Pastuović, Sineva Jurković, Katarina Gregov, Maja Šintić, Vanja Bošnjak, Helena Jakoliš i Edita Vlahov. Osim grandece, na svečanosti će biti proglašena i ikona stila.

Live streaming događaja mići će se pratiti sutra od 18 sati da preko Facebook stranica Šibenik News, Šibenik.in i Županijski radio Šibenik.
 

29. travanj 2024 11:55