StoryEditorOCM
LifestyleEurovizija

Unuka legendarnog Arsena Dedića i njegove šibenske neviste uoči Dore: "Glavni problem mi je bio što ću odjenuti"

Piše Šibenski.hr
21. veljače 2024. - 20:10

Debitantica Lu Dedić na ovogodišnjoj Dori će se predstaviti s pjesmom "Plavi leptir" koju potpisuje Miroslav Lesić, piše HRT.  Unuka legendarnog Arsena Dedića kaže kako je glazba cijeli život imala utjecaj na nju, ali da njezina obitelj nije jedini razlog zašto se bavi glazbom.

- To nije bio glavni razlog zašto sam se odlučila baviti glazbom. Definitivno jesam bila pod utjecajem glazbe cijeli život, ali to nije jedini razlog. Gajim ljubav prema glazbi bez obzira na to iz koje obitelji dolazim. Odrastanje je bilo normalno, nije bilo ništa spektakularno. Nismo se budili niti ručali uz pjesmu, sve je bilo normalno kao i u svakoj obitelji, govori Lu.

Kaže kako joj svi postavljaju isto pitanje - kako se zapravo zove.

- Da, stvarno se zovem Lu, nisam Lucija, Lukrecija, Luna. Lu sam i to je to, rekla je mlada pjevačica.

 

Priznaje kako nije očekivala da će proći na Doru.

 

- Pjesma je genijalna i koliko sam shvatila, mislim da ju je i dosta ljudi doživjelo na taj način, što mi je jako drago. No, jednostavno mi se Dora činila kao nešto nedokučivo. Kad sam saznala da sam prošla, rekla sam: "Wow, što sad?". Obzirom na to da nisam pratila Doru ni Eurosong, nisam znala kako to funkcionira. Ali, nekako sam sve procesuirala i lagano smo krenuli Miro Lesić i ja u razgovore što me sve čeka, pojašnjava.

 

Kaže kako joj je najveći problem bio što će odjenuti na Dori.

 

- Na kraju je bio moj odabir za odjeću, jako sam zadovoljna i jedva čekam da je publika vidi, poručuje.

 

Pjevanje joj je "ispušni ventil".

 

- U kojoj god se situaciji nalazila, koji god osjećaj želim izbaciti iz sebe, pjevanje je to što me jedino spasi i nekako se uspijem izgubiti u toj utopiji. Dovede me do fizičkog i psihičkog mira, rekla je Lu.

Dori se, kaže, jako veseli, a uzbuđenje je na vrhuncu.

- Uz uzbuđenost, imam i tu neku dozu straha, samo zato što želim ostaviti dobar dojam. Mislim da sam sada u fazi gdje se moram još uvijek dokazati i pokazati kvalitetu. To me jedino mori, spremna sam dati sve od sebe, rekla je za kraj mlada glazbenica.

Lu Dedić će na ovogodišnjoj Dori predstaviti pjesmu ‘‘Plavi leptir‘ u drugoj polufinalnoj večeri, 23. veljače. Predstavila se u emisiji ‘Ususret Dori‘.

HRT podsjeća kako će se ove godine izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije održati u studijima HRT-a na Prisavlju. Bit će to trodnevni spektakl - dvije polufinalne večeri održat će se 22. i 23. veljače, dok je finale na rasporedu u nedjelju, 25. veljače.

29. travanj 2024 05:21