StoryEditorOCM
LifestylePOČIVAJ U MIRU

Umrla je Vanja Dukić, sportašica koja je lani na natjecanju skinula periku i pokazala kako se nosi s bolešću. Njezina životna priča mami suze na oči

Piše šibenski.hr
18. listopada 2021. - 11:00

Nakon dugogodišnje teške bitke s karcinomom dojke, preminula je 37-godišnja sportašica Vanja Dukić, koju je najšira javnost zapamtila po tome što je lani na pozornici Sajma sporta u Poreču skinula plavu periku i dobila gromoglasni pljesak u znak podrške. 

"Ne dam da me bolest definira i unatoč tome što opet idem na kemoterapije, što imam nove metastaze, što teško podnosim terapije... bar četiri do pet puta tjedno aktivno vježbam" - ispričala je Vanja, koja je postala uzor mnogima u borbi i stavu. 

Živjela na relaciji Pula – Zadar i bila je članica Body building kluba Mornar u Puli.

S teškom dijagnozom suočila se već u 24. godini, uspješno je operirana te je nastavila aktivan život i trenirala.

Kontrolirala se redovito, svakih šest mjeseci, i sve je bilo u redu do listopada 2019. godine, kad joj se rak vratio u još agresivnijem obliku.


Nastale su brojne metastaze te je ponovno krenula na kemoterapije. Nastavila je trenirati, a velika joj je želja bila nastupiti na Državnom natjecanju u body buildingu.

"Izguram svaku kemoterapiju i idem dalje. Bože dragi život je jedan i nastojim si ga uljepšati što bolje mogu. Našminkam se, stavim jednu od svojih perika, nasmiješim se i uživam u životu, u svakom trenutku" – rekla je u jednom od razgovora za 24sata.

15. travanj 2024 01:54