StoryEditorOCM
LifestyleSUDBONOSNO DA

Poskupila i vjenčanja: cijena benda se kreće od 2000 eura, odijela za mladoženju od 800, a tek niski dim za prvi ples..

Piše Šibenski.hr
29. srpnja 2023. - 19:48

Na svakom koraku svjedočimo povećanju cijena, a rast cijena nije zaobišao ni vjenčanja.  Večernji.hr razgovarao je s tri mladenke koje su otkrile koliko koštaju vjenčanja u 2023. godini. 

– Cijene koje smo dogovorili u prošloj godini su one za fotografa, DJ-a, tamburaše i salu. To je sve ostalo isto do plaćanja, iako sam čula da su navodno u hotelu u kojem smo bili dignuli cijenu ljudima koji svadbu imaju na ljeto – kazala je mladenka koja je vjenčanje imala u travnju, a po gostu su tada morali izdvojiti 75 eura.

Druge mladence s kojima je Večernji.hr razgovarao dočekalo je podizanje cijena te iako je dogovoreno 65 eura po stolici, cijena se na kraju popela na 70.

Treća mladenka sudbonosno "da" izgovorit će u studenom i za salu je platila avans od 20 tisuća kuna, ali još ne zna kolika će biti konačna cijena po gostu. 

Cijena bendova varira od dvije tisuće eura pa nadalje, ali ključno je bilo rezervirati ih što ranije. Cijena DJ-a je nešto jeftinija, oko tisuću eura. 

Kako bi lijepe trenutke imali zabilježene za uspomenu, zaslužni su fotografi čija se cijena kreće se od 750 pa sve do 2200 eura, naravno ovisi o tome što točno želite. 

Ni crkveno vjenčanje nije izbjeglo inflaciju i ulazak u eurozonu pa je tako u prosincu prošle godine na Hrvatskoj biskupskoj konferenciji najavljeno povećanje cijena crkvenih usluga.

Što se odjeće tiče, piše Večernji.hr, jedna mladenka je svoju haljinu platila tisuću eura i cipele 60 eura, dok je druga našla "komplet" za oko 1600 eura. No, u slučaju mladenke treba još zaračunati pedikuru, manikuru, frizuru, depilaciju... za što je sigurno potrebno još oko 200-tinjak eura.  

Cijena odijela za mladoženje varirala je od 800 do 1100 eura.

No uz glavne stvari, postoje i one sitnice koje većini kod organizacije vjenčanja odmah ne padnu na pamet. Treba pribrojiti troškove cateringa za slavlje kod kuće, pozivnice, zahvalnice, rasvjete i uređenje sale.

- Dim tijekom prvog plesa nas je koštao 300 eura – govori mladenka dodajući da ni sama nije očekivala toliki iznos.

Prilike za uštede ima tako noge mladenke same izrađuju pozivnice i zahvalnice i ističu da postoje brojni besplatni programi dostupni na internetu, a uštedjeti se može i kupovinom primjerice vjenčanica u Facebook grupama čija cijena zna biti od 300 eura. 

27. travanj 2024 00:17