StoryEditorOCM
Lifestyleosvježite look

Ovog se proljeća frizura nosi - sa stavom: dalmatinski frizeri otkrili su nam trendove po pitanju šišanja i bojanja kose, odvažite se na promjenu!

Piše Pišu Jasenka Leskur i Gabrijela Radanović/SD
5. travnja 2021. - 15:03

 Vjerujemo da nema ništa bolje od nove frizure kojom možete potpuno transformirati izgled. Nekada nam trendovi ne idu na ruku, no od 2021. možete očekivati mnogo kada su frizure u pitanju. Ono što je sigurno, vraća se retro i ‘čupav’ izgled, a ono što smo već naslutili prateći objave po društvenim mrežama potvrdili su nam dalmatinski frizeri. Što se točno nosi ovog proljeća doznali smo od dva poznata splitska frizera i jedne zadarska umjetnice sa škarama, kao po dogovoru nabrojali su nam navlas iste trendove. Vjerujemo da će vam biti dobre smjernice pri odabiru nove frizure, bez obzira želite li tek skratiti vrhove nekoliko centimetara ili pak tražite potpunu transformaciju.

Splitski frizer Toni Plančić, poznat među svojim klijentima kao neumoran kreativac i perfekcionist izvedbe, uvijek je jako dobro upućen u modne trendove kad je u pitanju hair styling. Kakve će frizure biti hit u ovoj godini, kako će izgledati modno osviještena žena i muškarac, koje će boje i tonovi prevladavati - pitali smo za novotarije uvijek raspoloženog majstora sa škarama u ruci.

Kao najupečatljivije trendove izdvojio je "mullet", poznatu i pod nazivom fudbalerka, razbarušenu "shag" frizuru te pixie i bob. 

Kako nam je objasnio, fudbalerka se vraća u svim mogućim dužinama, a odabrat će je žene spremne na hrabrije odabire. Još ako se kombinira s odvažnim bojama, bit će to pun modni pogodak. Frizura koja šalje određenu poruku o ženi sa stavom! Bob je još uvijek vrlo popularan, bit će sveprisutan u salonima ove godine jer nudi mnoštvo varijanata – od ravnog, "blunt" boba, do slojevitih, teksturiranih, pa asimetričnih i "messy" izgleda. Definitivno je forma s najviše mogućnosti. Međutim popularnost mu krade "shag", slojevita i neobavezna frizura s rokerskim štihom, što ne podrazumijeva izgled rock zvijezde iz 80-ih – današnji "shag" je puno odmakao od nekadašnjih formi. Ove se godine nosi u svim mogućim dužinama.  Pixie frizura, još uvijek je u trendu, ali ovog se proljeća nosi još kraće, odvažnije i s dosta teksture.

Kao posebnost ove sezone po pitanju frizura i trend koji ga posebno veseli, Toni ističe povratak individualnosti, što će se sigurno svidjeti svima koji svojom  frizurom žele pokazati jak karakter i stav.

Generalno se još može dodati da duga ravna kosa ustupa mjesto slojevitoj frizuri, hit su šiške poput zavjesa (curtain fringes), a žene s prirodnim kovrčama trebale bi odabrati frizuru sa šiškama i puno volumena.

U modi su forme koje ne zahtjevaju puno stylinga, ali će zato doći do izražaja dobro šišanje stručnih frizera.

Accessories za kosu bit će još veći, upečatljiviji, čak dizajnerski – od raznih ukrasnih kopči, preko štipalica do marama.

U modi je, što se bojanja tiče, face framing, odnosno dva pramena naprijed uz lice, obojeni od korijena do vrhova. Još uvijek će se zadržati "roots shadow" tehnika, smeđi balayage, u tonovima lješnjaka i karamele. Za poklonice "crazy" boja – ove godine je hit ciklama. A zahvaljujući utjecaju serije "The Queen Gambit" bit će popularne sve nijanse crvene i bakrenocrvene boje.

Po pitanju muškre ftizure, "fade" je još uvijek aktualan, ali je ipak trend u odlasku. Ove godine bit će dosta zastupljena "geometrija" s teksturom, mat izgled, duža slojevita frizura, a "mullet"/ fudbalerka s "taperom" bit će najposebniji odabir.

- Trendovi se stalno vraćaju i vrte ukrug, ali ne dolaze nikad u formi kakvi su ranije bili, nego u duhu sadašnjosti. Po meni, puno je važnije da frizura ima karakter, da nosu neku poruku i stav nego da svi "slijepo" prate trendove. Tako se izbjegava uniformiranost i zato me baš raduje taj povratak individualnosti u izgledu frizura – kaže ovaj splitski frizer.

Na sličnom je tragu Inga Čorković, zadarska majstorica za kosu. Što se trendova tiče, ovoga su proljeća u prvom planu frizure koje naglašavaju prirodnu teksturu kose. Posebno uzbudljivo će biti gledati povratak frizura inspiriranih sedamdesetima.

- No za to nije nužno kraćenje kose, već se klijenticama ostavlja mogućnost minimalnog skraćivanja vlasi, uz dodatne slojeve, te duge šiške ili pak šiške zavjese - kazala je naša sugovornica. Na drugom mjestu je smjestila long bob frizura, a među klijenticama ove godine će biti popularna kombinacija balayagea i babylightsa uz ostavljanje prirodnog izrasta. Neizostavne će biti moderne, otkačene i jednostavno chick pixie cut frizure, a na zadnjem mjestu top pet trendova, Inga Čorković je smjestila vibrant boje kose.

Kako u proljeće, tako i tijekom cijele ove godine, najavila je da će u modi biti pastelni tonovi. Ono što nikada ne izlazi iz mode, zdrava je i sjajna kosa uz minimalno korištenje topline, tako da će i klijentice koje ne vole prevelike modifikacije svakako biti uočene kao i obično.

Poznati splitski frizer Ivan Durdov, kao trendove za 2021. najavljuje slojevito ošišanu kosu sa šiškama u različitim dužinama, a forme frizura će biti bazirane na soft detaljima.

- Šiške koje bi istaknuo da će se nositi su a la Brigitte Bardot, a vratila se i moderna fudbalerka, kako kod žena, tako i kod muškaraca - naglasio je Durdov.

Što se tiče muških frizura nosit će se duže forme s taper detaljima, a kod kraćih formi i dalje prevladava crop frizura, samo sad s dužim šiškama. Što se tiče boja za kosu trenutno su popularne copper nijanse, svijetlo crveni tonovi u preljevima kao što je strawberry blond.

Dodao je da pramenovi imaju poseban touch na prednjim dijelovima, kao i raznovrsne balayage tehnike s toplo hladnim preljevima. Uglavnom će prevladavati reljefasti rezultati. Posebno je naglasio kako je za njega najveće iznenađenje i trend za ovu godinu - prirodna sijeda i njegovana kosa s dobrom ošišanom frizurom.

17. travanj 2024 17:27