StoryEditorOCM
LifestyleSVATKO NA SVOJU STRANU

Jesu li isto radno mjesto, okruženje i tračevi kobni za ljubavne veze? Duga je lista poznatih imena koja su se zaljubila, ali i ‘pukla‘ na poslu

Piše Snježana Dragojević Harapin/Gloria
29. listopada 2021. - 19:29

Nakon što je Gloria objavila kako je još jednoj televizijskoj ljubavi došao kraj, onoj RTL-ovih lica Ivana Vrdoljaka i Ivone Hemen koji su se razišli uoči četvrte godišnjice ljubavi, prisjetili su se koji su se sve parovi zaljubili na televiziji, ali onda i shvatili da dalje ne ide.

Zajednički rad, osobito u djelatnostima, poput medija gdje kolege često zajedno provode i cijele dane, ponekad završi bliskošću, ljubavlju i brakom. No, neki od njih nisu te sreće pa se veze napokon nekog vremena raspadnu, a dojučerašnji partneri odu svatko na svoju stranu.

Novinari središnjih informativnih vijesti RTL-a - Ivona Hemen i Ivan Vrdoljak - nedavno su prekinuli ljubavnu romansu, no ostaju u dobrim odnosima jer dijele istu redakciju u kojoj je prije četiri godine i započela njihova ljubavna priča.

Ista je sudbina zadesila i Mojmiru Pastorčić i Marka Vargeka, čija se ljubav dogodila na RTL televiziji, gdje su oboje radili. Da su zajedno, doznalo se još 2016. Iako svoju ljubav nisu mogli posve sakriti, urednica emisije RTL Direkt i sportski novinar odlučili su da o svojoj ljubavi neće govoriti u javnosti.

Na radnom mjestu ponašali su se profesionalno, kao kolege, trudeći se ljubav ostaviti za trenutke izvan radnog prostora. Oboje su bili strastveni ljubitelji putovanja pa su svaki slobodan trenutak ili godišnji odmor koristili za odlazak i upoznavanje neke nove destinacije.

U javnosti su se pojavljivali rijetko, Vargek ju je dopratio tek na dodjelu Večernjakove ruže gdje je njezina informativna emisija bila nominirana za najbolju u toj kategoriji.

image
Mojmira Pastorčić i Marko Vargek
Boris Kovačev/Ronald Goršić

O njihovoj vezi, odnosno, o svom partneru, Mojmira je progovorila samo jednom, rekavši: ”Marko je novinar i voditelj, pa kad u 23.30 dođem doma izbezumljena, točno razumije što mi je u glavi”.

Živjeli su zajedno, no nakon pet godina veze, Marko se iselio iz stana. A o razlozima prekida, baš kao ni prije o vezi, ni jedno od njih nije željelo govoriti, piše Gloria.

Ni nezavisna N1 televizija nije imuna na Amorove strelice. Tamo je pak zaiskrilo između novinara i urednika Tihomira Ladišića i atraktivne voditeljice vremenske prognoze Tee Blažević. Premda su u vezi bili dvije godine, zajedno su viđeni tek u ožujku 2018., na premijeri filma "Preko svih granica".

Njih su dvoje imali puno toga zajedničkog. Oboje su zaljubljenici u putovanja i sport - Tea se bavi veslanjem na dasci, boksom i stand up paddlingom, dok Tihomir svakodnevno trči pet kilometara, obožava jedrenje i skijanje. Prije dvije godine bili su na zajedničkom natjecanju u veslanju na dasci u Zadru, svatko u svojoj disciplini.

Tihomir je osvojio drugo mjesto, a Tea prvo. No, unatoč zajedničkim interesima, ni njihova veza nije izdržala. Nakon četiri godine ljubavi i ovaj se televizijski par lani razišao.

image
Joško Lokas
Ronald Goršić /cropix

Velika ljubav - koja je završila i brakom - rodila se i na Otvorenoj televiziji. Tamo su se zaljubili producent i voditelj autorskih kvizova Joško Lokas i Vukovarka Ivana Sila. U to su vrijeme oboje bili novinari i gradili karijeru.

Vjenčali su se u ožujku 2001., i postali roditelji dvoje djece, kćeri Noe i sina Tome. No, dok je na putu bilo treće dijete, sin Jakov, nakon osam godina braka, Joško se iselio iz zajedničkog stana, ostavivši trudnu suprugu zbog, navodno, nove ljubavi.

Ni ovaj par nikada nije javno govorio o razlozima prekida, no Joško je u nekoliko intervjua izjavio da je s bivšom suprugom u korektnim odnosima.

Na Hrvatskoj televiziji dogodile su se brojne ljubavi koje su završile brakovima - neki i danas traju poput onog Maka Vejzovića i Nevene Rendeli, Zorana Šprajca i njegove supruge Lidije, Melite i Hrvoja Hrengeka, Zlate Muck i Saše Sušeca...

No, urednik i voditelj emisije "Otvoreno" Damir Smrtić i novinarka Maja Njijrak svoju su vezu uspjeli održati nešto kraće od godinu dana - prekinuli su u kolovozu 2017.

Damir Smrtić i Maja Njijrak upoznali su desetljeće ranije, na poslu - ona je radila emisije "Dobro jutro, Hrvatska" i "Boje turizma", a on u HTV-ovom dopisništvu u Čakovcu i Varaždinu.

image
Na Weekend Media Festivalu u Rovinju Damir Smrtić je 2017. napokon osvojio Maju Njirak. Ipak je puklo
Boris Kovačev/Cropix


Već tada mu je zapela za oko, dao je sve od sebe da ju osvoji, no bez uspjeha. U međuvremenu je premješten u dopisništvo u Ljubljani, a Maja se udala i rodila djevojčicu, a ubrzo se razvela. 2016. godine na Weekend Media Festivalu u Rovinju, Damir je napokon osvojio Maju.

Nisu skrivali koliko su zaljubljeni, šetali su držeći se za ruke, a često ih se moglo vidjeti na premijerama filmova, špici...

Iako su početkom ljeta prije četiri godine planirali zajednički život, a potom uživali na godišnjem odmoru u Puli, nedugo nakon povratka ipak su shvatili da je bolje da krenu svatko na svoju stranu, piše Gloria.

21. travanj 2024 20:33