StoryEditorOCM
LifestyleTV događaj desetljeća

Intervju koji će uzdrmati britansku krunu u ponedjeljak će moći vidjeti i gledatelji u Hrvatskoj

Piše Šibenski.hr
7. ožujka 2021. - 15:51

Cijeli svijet s nestrpljenjem očekuje “televizijski događaj desetljeća” kako je već etiketiran intervju koji su američkoj talk show kraljici i kućnoj prijateljici Oprah Winfrey dali Meghan Markle i princ Harry.

Oni su trenutno najomraženije osobe u Velikoj Britaniji, piše Jutarnji list. Na Dvoru su očito žestoko uplašeni pa svojim odbjeglim članovima, nekad davno milom Harryju i Meghan, \'zabijaju noževe u leđa\' navodno ih pokušavajući zastrašiti i nagovoriti da odustanu od emitiranja intervjua. Odjednom Dvor je pokrenuo istragu tvrdnji da je Meghan zlostavljala zaposlenike Kensingtonske palače u kojoj su ona i Harry živjeli neko vrijeme, a sada je pokrenut i nezavisni nadzor navodno suspektne dobrotvorne organizacije Sussex Royal, princa Harryja i Meghan Markle, koji istražuje kako je organizacija bila vođena te kako je zatvorena u trenutku kada se par odselio iz Ujedinjenog kraljevstva.

Nakon što je u jednom od teasera princ Harry rekao da se odrekao kraljevskih dužnosti kako bi sebe i svoju obitelj zaštitio od “toksične” situacije koju su proizveli britanski mediji i koja je “uništavala moje mentalno zdravlje”, otočki mediji sada vade laskave naslovnice odbjeglog para i guraju mu ih pod nos suptilno govoreći: “Evo, pisali smo i lijepo, bez nas ste ništa!”.

Britanska TV kuća ITV koja je američkom CBS-u platila više od milijun funti za prava prikazivanja intervjua na Otoku, kao i odbjegli kraljevski par našli su se na udaru žestokih kritika zbog beskrupuloznosti jer planiraju napasti Dvor u trenutku dok je zdravstveno stanje supruga kraljice Elizabete II., vojvode od Edinburgha, princa Philipa (99) kritično

No, Meghan i Harry ne pada napamet odustati od svog nauma. U isječku intervjua Meghan je objasnila zašto je odlučila izaći u javnost baš sad.

“Svi donosimo vlastite odluke, ali tada to nisam mogla. O tome nisam odlučivala ja”, rekla je Meghan dodavši da je “doista oslobađajuće” što sada može “govoriti u svoje ime” pa će očito reći sve što su joj godinama branili, a kraljici je bolje da se sakrije iza sofe jer po prvi put ni ona sama, kao ni običan puk diljem svijeta, nema pojma što će njezin unuk i njegova supruga reći u intervjuu budući da ga ni ona nije dobila unaprijed.

Oprah Winfrey, koja je na ovom bombastičnom intervjuu zaradila 9 milijuna dolara, navodno je još prije vjenčanja, ali i kasnije, nekoliko puta zvala Meghan i nudila joj intervju, no ona joj je tada odgovorila da “nije pravi trenutak”. Sada se Meghan prisjetila tog njihovog telefonskog razgovora i rekla kako joj je intervju bio zabranjen, a nije čak smjela niti privatno razgovarati telefonski s Oprah kao s prijateljicom jer je cijelo vrijeme netko iz palače bio uz nju i nadzirao ju.

Televizijski mega specijal nazvan “CBS predstavlja Oprah s Meghan i Harryjem” radila je Oprahina producentska kuća Harpo Productions, izvršni su producenti Terry Wood i Tara Montgomery, suizvršni producent Brian Piotrowicz u SAD-u će se emitirati sutra u primetimeu - od 20 do 22 sata na kanalu CBS, a u ponedjeljak navečer je na ITV-jevom TV rasporedu u Velikoj Britaniji.

Pravo na prikazivanje intervjua otkupile su televizije cijele podsaharske Afrike koja broji 52 zemlje te preostalih 17 zemalja među kojima je i Hrvatska, jedina s Balkana. Procjenjuje se da će CBS na intervjuu zaraditi nekoliko desetaka milijuna dolara, a inkasirat će i na reklamama u primetimeu jer 30 sekundi naplaćuju 325.000 dolara.

Megan i Harry navodno neće biti plaćeni ni dolara za ovaj specijalni intervju, no nesumnjivo je da će im pomoći u izgradnji njihovog brenda, koji već sada vrijedi više od milijardu dolara zahvaljujući pozamašnim ugovorima s Netflixom i Spotifyem, budući da će pred malim ekranima biti milijuni ljudi iz cijelog svijeta.

Nešto kraća verzija TV specijala od one američke, bez uvodnih emisija i naknadnih impresija te komentatora u studiju, očekuje i Hrvate u ponedjeljak 19.30 sati na RTL-u. Tako ćemo mi, nekoliko sati nakon cijele Amerike, otprilike isto kada i sama kraljica, čuti što to Meghan i Harryju leži na duši.


18. travanj 2024 09:53