StoryEditorOCM
LifestyleBikademy

Inovativni cikloturistički proizvod dostupan i u Šibeniku: Biciklirajući upoznajte najbolje od šibenske kulturne i prirodne baštine

Piše šibenski.hr
15. srpnja 2021. - 08:23

Bikademy, inovativni cikloturistički proizvod, od danas je dostupan i u Šibeniku. Namijenjen je ljubiteljima bicikliranja i istraživačima kulturne i prirodne baštine, a pojedina područja i gradove promovira kao poželjne cikloturističke destinacije.

Bikademy, uz web stranicu, prati i besplatna mobilna aplikacija, a svi koji se registriraju postaju Bike Studenti. Unutar aplikacije dodijeli im se virtualni index s Bikademy Studijima koji predstavljaju pojedinu regiju, županiju ili grad. Unutar svakog Studija postoje različiti Ispiti, odnosno lokacije i mjesta od kulturnog ili prirodnog značaja. Kako bi položili Ispit, Bike Studenti bicikliraju do svakog Ispita, naprave selfie i učitaju fotografiju u aplikaciju. Nakon što polože sve Ispite izabranog Studija, Bike Studenti dobivaju nagradu od GIANT Hrvatska, Bikademy sponzora.

Šibenik, najnoviji Bikademy Studij, sadrži sedam Ispita: obrambeni zid u Grebaštici, tvrđavu Sv. Nikole i tvrđavu Barone, centar grada, Šibenski most te kultne plaže Martinsku i Jadriju.

Korisnici biciklirajući upoznaju najbolje od šibenske kulturne i prirodne baštine čiju je vrijednost prepoznao i UNESCO. Zato je on nezaobilazna destinacija svakog istraživača i ljubitelja bicikliranja.

Osim pojedinih korisnika, Bikademy mogu koristiti i smještajni kapaciteti koji u svojoj ponudi nude bicikle za iznajmljivanje, ali i ostali dionici u cikloturizmu. Zanimljiv je i za javnu upravu i turističke zajednice jer promovira gradove i regije na interaktivan, zabavan i edukativan način, te predstavlja dodanu vrijednost u turističkoj ponudi destinacije.

Bikademy Studiji dostupni su diljem Hrvatske i u Berlinu, ali ubrzo i u drugim europskim državama.

Otvaranje šibenskog Studija sufinanciralo je Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

18. travanj 2024 19:19