StoryEditorOCM
Lifestylekoristan savjet

Budite oprezni pri online kupovini da ne postanete žrtva prevare: ove podatke o kartici nikada nemojte dijeliti

Piše Šibenski.hr
30. travnja 2023. - 09:45

Prilikom online kupovine treba biti prilično oprezan koje podatke dijelite kako ne biste postali žrtva prijevare. Policijska uprava Brodsko-posavska ponovno je pozvala građane na oprez pri online kupnji zbog još jedne prevare u nizu, piše N1.

U Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dana 27. travnja, 51-godišnjakinja je prijavila prijevaru.

Širi se lažni mail zbog kojeg možete izgubiti novce, evo kako ga prepoznati

Naime, oštećena je putem društvene mreže oglasila prodaju određenih predmeta, nakon čega ju je kontaktirala nepoznata osoba navodno zainteresirana za kupnju. Neznanac je 51-godišnjakinji poslao poveznicu u koju je ista upisala svoje osobne podatke i podatke bankovnog računa uključujući sigurnosni kod, a nakon kojega joj je sa računa "skinut" iznos od nekoliko tisuća eura i proslijeđen na nepoznati bankovni račun.

Policijski službenici nastavljaju sa kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela računalne prijevare, te su zaprimili kaznenu prijavu od oštećene koju će uz posebno izvješće proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

"Građani, budite oprezni te nikada i nikome ne dijelite osobne podatke, podatke o svojoj bankovnoj kartici, niti sigurnosni CVC/CVV broj.

Podsjećamo da je kupcu prilikom prodaje dovoljan samo vaš broj tekućeg računa na koji je novac potrebno uplatiti te eventualno naziv banke u kojoj imate otvoren račun", poručuju iz policije.

10. svibanj 2024 00:50