StoryEditorOCM
GlazbaJoš boli ta praznina

Večeras premijera spota pjesme koja spaja uspomenu na legendarne dalmatinske pjevače Arsena Dedića i Olivera Dragojevića

Piše šibenski.hr
7. travnja 2021. - 11:22

Još boli ta praznina Večeras u 19 sati na televizijskom kanalu CMC možete gledati premijeru TV-spota pjesme „Još boli ta praznina“, koja spaja uspomenu na legendarne dalmatinske pjevače Arsena Dedića i Olivera Dragojevića, a koju izvodi novi glazbeni sastav „Dalmatinski bardi“.

- U spotu dominiraju kadrovi Šibenika, ali ima dovoljno i Splita, i Oliverove Vele Luke. Za cijeli projekt angažirana je kompletna dalmatinska ekipa. Aranžer je brački Zagrepčanin Toni Eterović, dok je autor spota prokušani Šibenčanin Željko Petreš – informirao nas je autor teksta i glazbe Ivo Mikuličin.

Vjerojatno se pitate tko su „Dalmatinski bardi“!? Spot su snimili dva prokušana pjevača šibenskih korijena i jedan mladi klapski pjevač. Riječ je o Oliveru Jakovčevu, solistu bivših Berekina, Nenadu Petkoviću, prvom solistu Bonace, te našem kolegi Petru Mikuličinu, basu klape Žirje.

- Meni se sviđa ime „Dalmatinski bardi“, a vrlo je vjerojatno da ćemo ubuduće angažirati još kojeg šibenskog glazbenika – kazivao nam je Nenad Petković.

Za one, koji su posebno znatiželjni, evo početnih stihova nove pjesme: „Još na teraci Arsena sanjam u kući pored mora ne virujen da ga nema, dok nebo kišu sprema…“

18. travanj 2024 07:16