StoryEditorOCM
Glazba‘plavi leptir‘

Unuka legendarnog Arsena Dedića debitira na ovogodišnjoj Dori: ‘Obitelj mi je velika podrška‘

Piše Šibenski.hr
12. siječnja 2024. - 15:27

Magično i drugačije odlučila je pokazati debitantica Lu Dedić pjesmom "Plavi leptir" koju potpisuje Miroslav Lesić. Svoju glazbenu priču započela je nedavno i u kratkom roku osvojila brojne simpatije publike, a pozitivni komentari na pjesmu s Dore i dalje pristižu.

"Jako sam uzbuđena oko svega. Našla sam se u studiju Miroslava Lesića, gdje smo snimili pjesmu ‘Plavi leptir‘. Pjesma tada nije bila namijenjena za Doru, no nakon nekog vremena Miro mi se javio s idejom da ju prijavimo, na što sam pristala jer mi je nastup na Dori idealna prilika da probam nove aspekte profesije", ispričala je Lu. 

Na pozornici će Lu pokazati svoju moćnu, ali i nježnu stranu, a magičnim stihovima povest će slušatelje na kratko i bajkovito putovanje koje će se itetako upamtiti. 

image

Lu Dedić debitira na Dori

Croatia records

"Organizacija je puno kompleksnija, neusporedivo s bilo čime što sam do sada radila zbog čega mi je uzbudljivo sudjelovati u cjelokupnom procesu i vidjeti kako se to sve odvija prije nego što stigne pred TV kamere i publiku. Pjesmu bih opisala kao vilinsku i bajkovitu, u isto vrijeme nježnu i moćnu. Jako mi je drago što imam priliku predstaviti se takvom pjesmom", rekla je Lu. 

Velika podrška Lu je njena obitelj, a ulazak u glazbeni svijet posebno veseli njezinog oca, jednog od naših najcjenjenijih jazz pijanista, Matiju Dedića. Upravo je na njegov nagovor Lu snimila pjesmu "Zadnji sati ljeta", a prvi put ju je uživo izvela na koncertu u ZKM-u, na kojem je Matija slavio pedeset godina života i dvadeset i pet godina Matija Dedić Trio. Možemo reći da su upravo ta svjetla pozornice bila dovoljno privlačna da Lu Dedić donese konačnu odluku o svom životnom pozivu.

Pjesmu poslušaje na ovom videu:

28. travanj 2024 17:36